GIV NATUREN EN STEMME - De litterære folkehøringer i Glostrup

Klimakrisen kalder på nye handlinger og nye samtaler. Kom og tal med til bibliotekets nye folkehøringer.

For at give naturen en stemme præsenterer vi: Den litterære folkehøring. I foråret blev der afholdt 4 litterære folkehøringer på Albertslund Bibliotek om naturelementerne. I efteråret kan du deltage i 2 folkehøringer på Glostrup Bibliotek.

Til de litterære folkehøringer bliver vi først klogere på et emne, og derefter kvalificerer vi vores mening i samtale med andre. Først lytter vi og så taler vi sammen.

Folkehøringerne i Glostrup tager fat i temaerne: Flora og fauna. Vi skal fordybe os i plante- og dyreriget lokalt og globalt, hvor den igangværende klimakrise har sat de økologiske systemer under pres.

Vi har inviteret forfattere, ildsjæle og forskere til at give nye byd på, hvordan vi kan og må forstå naturen og vores plads i verden gennem tekster skrevet til anledningen. Danmarks Naturfredningsforening i Glostrup leverer det lokale perspektiv, mens en forsker fra Københavns Universitet sætter temaet i en videnskabelig ramme.

Vi afslutter arrangementerne med at vende tankerne i fællesskab, som aftenens oplæg har sat i gang. Her får alle mulighed for at komme til orde og vise, hvordan naturen kan få en stemme i vores bevidsthed og vores samfund. Pointer fra samtalerne dokumenteres og samles til en pamflet, vi overleverer til de lokale politikere.

Giv naturen en stemme FLORA - Onsdag d. 13. september kl. 17-19

Forfatterne Jens Smærup Sørensen og Sabitha Söderholm præsenterer nyskrevne tekster om plantefloraen. Carsten Pedersen fra DN i Glostrup giver os det lokale perspektiv, mens etnolog Signe Mellemgaard fra Københavns Universitet giver os en videnskabelig ramme. Herefter tænker og taler vi sammen i fællesskab.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmeldning. Tilmeld dig her: https://www.glostrupbib.dk/arrangementer/voksne/giv-naturen-en-stemme-flora

Giv naturen en stemme FAUNA - Onsdag d. 11. oktober kl. 17-19

Forfatterne Rakel Haslund-Gjerrild og Siri Ranva Hjelm Jacobsen præsenterer nyskrevne tekster om faunaens væsen. Carsten Pedersen fra DN i Glostrup giver os det lokale perspektiv, mens dyrlægeforsker Liza Rosenbaum Nielsen fra Københavns Universitet  giver os en videnskabelig ramme. Herefter tænker og taler vi sammen i fællesskab.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmeldning. Tilmeld dig her: https://www.glostrupbib.dk/arrangementer/voksne/giv-naturen-en-stemme-fauna