Læsekredse

Vær med i en af bibliotekets spændende læsekredse.

Bibliotekets læsekredse er et hyggeligt forum for alle bogelskere, som har lyst til at mødes og diskutere interessante og spændende bøger.

  • Det er gratis at være med i en læsekreds på Glostrup Bibliotek.
  • Læsekredsene oprettes ved minimum tre tilmeldinger.
  • Biblioteket sørger for bestilling og udlån af bøgerne.

Har du selv en læsekreds, kan vi hjælpe med at skaffe bøger hjem til jer, og ønsker du at starte en læsekreds, hjælper vi dig gerne godt i gang.

Vi kommer gerne ud til både nye og etablerede læsekredse, hvor vi for eksempel kan give tips til, hvordan I kan kvalificere diskussionerne og få mere ud af jeres møder, samt fortælle om bibliotekets tilbud til læsekredse. Vi giver også gerne inspiration til jeres næste læseoplevelse og anbefaler titler, som kunne være egnede for netop jeres læsekreds.

Kontakt os på voksenbib@glostrup.dk eller telefon 4323 6820.

Herunder kan du læse om bibliotekets nuværende læsekredse, og se hvordan du kommer med:

Nordiske nætter - pt. få ledige pladser
I denne læsekreds dykker vi ned i nordens litterære landskab, og undersøger hvad der kendetegner det særligt nordiske. Naturen, lyset og mørket, roen og det store drama er blot nogle af de tematikker, vi skal kigge nærmere på undervejs. 
Litteraturformidler Mette Sonnenborg Bjellsäter faciliterer læsekredsen. 

Kontakt: mette.bjellsater@glostrup.dk
Mødedage: Læsekredsen mødes månedligt på onsdage kl. 16-17.30.

Skyggebiblioteket - pt. venteliste
Til denne læsekreds læser vi bøger, der ikke har fået så meget opmærksomhed, som de fortjener – de befinder sig med andre ord i Skyggebiblioteket. Det drejer sig ofte om værker af verdenskendte forfattere, der ikke (endnu) er slået rigtigt igennem i Danmark. Litteraturformidler Kirsten Vestergaard Mikkelsen faciliterer læsekredsen. Der er pt. ingen ledige pladser, men hvis du er interesseret, kan du blive skrevet på en venteliste.

Kontakt: kirsten.mikkelsen@glostrup.dk
Mødedage: Læsekredsen mødes månedligt på torsdage kl. 19-20.30.

Powerkvinder i Glostrup - pt. få ledige pladser
I en tid med fjerdebølge-feminisme og MeToo fylder kvinderne på den litterære scene som aldrig før – både som forfattere og som karakterer i bøgerne. Moderskab, venskaber, familiebånd, misbrug og racisme er blot nogle af de temaer som læsekredsen ”Powerkvinder i Glostrup” tager op, når vi læser spændende, rørende, oprørende og tankevækkende litteratur om kvindeliv med alt hvad det indebærer.
Læsekredsen er selvkørende, men betjent og serviceret af bibliotekets personale.

Kontakt: voksenbib@glostrup.dk
Mødedage: Læsekredsen mødes månedligt på onsdage kl. 19-20.30. 

DR Romanklubben - pt. få ledige pladser
Henover vinteren læser bibliotekets to DR Romanklubber seks nye romaner af danske forfattere udvalgt af Danmarks Radios litteraturredaktion. Romanerne er meget forskellige og ind imellem udfordrende, men de giver altid stof til eftertanke og anledning til gode diskussioner. 
Biblioteket er vært for to DR Romanklubber som er betjent og serviceret af personalet.

Kontakt: voksenbib@glostrup.dk
Mødedage: Læsekredsene mødes månedligt på tirsdage kl. 10-11.30 og torsdage kl. 19-20.30 med start november/december.

Debatkreds: bøger til debat - pt. 3 ledige pladser
Debatkredsen læser faglitteratur. Både moderne og fortællende faglitteratur, men også filosofiske værker. Formålet er at sætte fokus på alle de fantastiske faglitterære og filosofiske værker, der findes.
Læsekredsen er selvkørende, men betjent og serviceret af bibliotekets personale. 

Kontakt: voksenbib@glostrup.dk