Forfatterportræt: Peder Frederik Jensen

Peder Frederik Jensen besøger Glostrup Bibliotek torsdag d. 25. april. Læs mere om ham her.

Peder Frederik Jensen debuterede i 2007 og har siden udgivet både romaner og noveller. I 2023 udkom den historiske roman Rans Vilje, der har været nomineret til DR Romanklubpris. Romanen har været en af de mest lånte bøger på Glostrup Bibliotek i løbet af det sidste år.

Forfatterskabet kredser om det moderne samfund, om mellemmenneskelige relationer og individets eksistentielle søgen efter ståsted og sammenhæng i verden. Alle Peder Frederik Jensens bøger bærer præg af en dyb forståelse for menneskets psyke og samfundets kompleksiteter.

Som læsere tvinges vi i Peder Frederik Jensens bøger til at reflektere over, hvem vi er som mennesker i det samfund, der omgiver os. Gennem autentiske og rørende karakterer kastes der lys over social uretfærdighed, politiske spørgsmål og miljømæssige udfordringer.

I sit virke som forfatter er Peder Frederik Jensen kendt for sit politiske engagement både i sine bøger og som offentlig person i forbindelse med debatter og foredrag. I 2019 blev han ansat som taleskriver for daværende socialdemokratiske miljøminister Lea Wermelin. Et arbejde han sage op efter et halvt år, da det konfliktede for meget med at skrive bogen Det danmark du kender, der i høj grad handler om Socialdemokratiet.

Peder Frederik Jensen er både uddannet fra forfatterskolen og uddannet bådbygger. Kærligheden for håndværket mærker man i hans bøger. I mange år har han skrevet for dagbladet Information, hvor han bl.a. har dækket konflikten i Cameroun. Hans rejseberetninger på det afrikanske kontinenter er blevet til den vigtige og rørende bog Under samme måne, der netop er udkommet.


Torsdag d. 25. april deltager Peder Frederik Jensen i Litterær Folkehøring – Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund. Her bidrager han med aftenens litterære perspektiv på temaet. Han kommer til at tage udgangspunkt i romanen Rans vilje og fortælle om sit arbejde med lokalsamfundets rolle, når krisen rammer.

Reserver din billet til arrangementet her på hjemmesiden.