Festuge for Verdensmålene

Vi fejrer FN’s Verdensmål med livestreamings, foredrag, litterær folkehøring og liveshows med DTU. Se hele programmet for uge 17 herunder.


Tirsdag d. 23. april kl. 16.30-18.00
LIVESTREAMING: Kunst/kultur/natur – vi drømmer om fremtiden
Flere forskellige fagligheder sætter spotlys på, hvordan kunst og kultur kan være medvirkende til den grønne omstilling via såvel fokus på nutiden som drømme om fremtiden.

Fremtidsforsker Nicklas Larsen, forfatter Mathilde Walter Clark, biolog Morten D.D. Hansen, kunstner Mette Riise og danser Josepha Lauth Thomsen optræder med hver deres talk/oplæsning/performance. Til sidst er der fælles samtale med forsker Steen Hildebrandt modereret af Iben Maria Zeuthen.

Tirsdag d. 23. april kl. 19.30-20.30
FOREDRAG: Stigmatisering af psykisk syge i sundhedssektoren
Sammen med forsker Annika Frida Petersen fordyber vi os i spørgsmålet: ”Kan det samme sundhedssystem, som forsøger at hjælpe personer med psykisk sygdom, utilsigtet bidrage til at stigmatisere persongruppen?”

En aften dedikeret til mental sundhed, trivsel og samfundsdebat.

Torsdag d. 25. april kl. 17.00-18.00
LIVESTREAMING: Vildskaben i havet, haven og maven
Hvordan kan vi alle gøre noget for en bæredygtig fremtid? Forfatter og hverdagsaktivist Signe Wenneberg deler ud af greb til at komme i gang i haven, på altanen og vindueskarmen, og tv-personligheden Frank Erichsen fra DR fortæller om livet som selvforsynende formidler med særligt fokus på havet omkring os.

Torsdag d. 25. april kl. 19.00-21.00
LITTERÆR FOLKEHØRING – Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund

Hvilke klimaudfordringer står vi overfor som fremtidige borgere i Glostrup? Hvordan sikrer vi en bæredygtig by i fremtiden?

Forfatter Peder Frederik Jensen, der er aktuel med den historiske roman "Rans vilje", leverer det litterære perspektiv på aftenens tema. Bæredygtighedschef hos den Glostrup bosiddende virksomhed ABC Rådgivende Ingeniører, Lone Hedegaard Mortensen, fortæller om bæredygtigt byggeri nu og i fremtiden. Derudover får vi besøg af Miljø- og teknikafdelingen i kommunen, der giver os et lokalt perspektiv på mulighederne, vi har i Glostrup for at udvikle os i en bæredygtig retning.

Efter oplæggene har vi en fælles samtale om udfordringerne, som klimakrisen kommer til at skabe lokalt i Glostrup. Her vender vi i fællesskab tankerne, som den første time har sat i gang hos os.

Lørdag d. 27. april kl.  11.00-12.00
LIVE SHOW: DTU Science Show
Et underholdende show for børn med eksplosioner, farver og gode historier der viser, at naturvidenskab er sjovt, fascinerende og relevant.