Hjælp forskerne med at finde vores forår

20.03.24
Forskere fra Københavns Universitet har i samarbejde med Danmarks Naturhistoriske Museer startede projektet Find Foråret, hvor du kan være med til at lave forskning let og sjovt sammen med en masser natur!

Find Foråret går i alt sin enkelthed ud på, at du skal finde forskellige arter, både dyre- og plantearter, ude på din gåture i skove og parker, og så sende dem til forskerne gennem hjemmesiden www.arter.dk, eller via appen Arter - Indberetning på iPhone eller Android. 

Hvis du gør det, er du ikke blot med til at sætte spotlys på vores danske forår, og den klimabelastning og biodiversitetskrise den undergår, men dine gåture får et anderledes twist, som både kan motivere børnene til at komme udenfor, men også kan give den voksne et formål med den daglige motion.

Vi på Glostrup Bibliotek vil gerne slå et slag for dette initiativ, og derfor kan du fysisk på biblioteket få en brochure med guidening til at finde arter og en bingoplade for hver forårsmåned, så der kan gå lidt spil og konkurrence i din artsefterforskning. Du kan dog ikke vinde noget, andet end den store præmie, at du hjælper til med forskningen af vores natur.

Afslutningsvis vil vi derfor på biblioteket blot ønske jer god artsefterforskning!