Digitale hjemme-aktiviteter for børn

13.03.20
Lydbøger, podcasts og digitale perleplader: Find inspiration til børneunderholdning fra computer eller tablet.

Skoler, institutioner og biblioteker holder lukket for tiden, og så kan dagene godt gå hen og blive lidt lange. Heldigvis findes der masser af hjemmesider for børn med underholdning og sjove aktiviteter. 

e-reolen GO: e-og lydbøger for børn og unge
e-reolen GO har et bredt udvalg af e-bøger og lydbøger til børn og unge i forskellige aldre, og det er nemt at vælge, om man vil kigge på bøger inden for fantasy, gys, kærlighed, dyr eller noget femte. Man skal bare logge ind med sit bibliotekslogin for at låne titlerne. Bøger i kategorien ”De blå” kan I låne lige så mange af, som I vil. 

Gratis børnebøger af populære forfattere
GratisBørnebøger holder åbent, så længe skolerne er lukkede. Her kan man boltre sig i gratis digitale bøger af forfatterne Benni Bødker, Jan Kjær, Henrik Einspor, Morten Dürr, Bo Skjoldborg, Emil Blichfeldt og Ellen Holmboe. 

Carlsen Kids: Højtlæsning til de mindste
Carlsen Kids leverer højtlæsning for de 2-6årige på YouTube, hvor der både er noget at lytte og se på. Man kan blandt andet lytte til bøger af Sebastian Klein og Totte-bøger.

Radionauterne: Videnskabspodcast for børn
Det gode ved lydbøger og podcasts er, at man kan høre dem i bilen, når man går tur, sidder og tegner, bager eller bare hviler øjnene lidt. I Radionauterne svarer de på videnskabsspørgsmål, som børn har skrevet ind, og der er mulighed for både at blive klogere på alt fra flyvemaskiner til myg, samtidigt med at man er godt underholdt.  

Filmstriben: Find gratis film for børn
Bibliotekernes gratis streamingtjeneste Filmstriben har en række gode film for børn tilgængelige. Ligesom på e-reolen låner I bare med jeres biblioteks-login. Der er blandt andet film om Cirkeline, Astrid Lindgrens Madicken, Pippi, Pedersen og Findus og meget mere.

Underholdning, programmering og perleplader
Er man mere ivrig efter at skabe noget selv, kan man på Piskel lave digitale perleplader. Man kan også øve sig i programmering på Code Combat (anbefales fra ca. 3. klasse og op) eller lave sine egne historier, animationer og computerspil i Scratch. Derudover har Biblioteksbasen nogle gode forslag til, hvilke hjemmesider for børn, I ellers kan besøge med masser af spil og underholdning.

 

God fornøjelse!