Bøger der minder om Bluey

23.08.23
Bluey-bøgerne er et fantastisk univers med gode historier, karakterer og kreative lege. Både børn og voksne kan blive helt optaget af fortællingerne. Hvis I har læst alle Bluey-bøgerne, kan I finde inspiration til bøger, der minder om.

Bluey-bøgerne er skrevet over tv-serien "Bluey", som er en australsk animeret tv-serie for børn og familier. Serien blev først sendt i 2018 og har hurtigt opnået popularitet for sit underholdende og hjertevarme indhold. Bluey-bølgen har ramt Danmark og på biblioteket kan du finde bluey-bøger der matcher det univers, man ser i fjernsynet.

Bluey og hendes familie er søde og sjove, og det kommer fint til udtryk i historierne, der handler om emner, som de fleste børnefamilier kan relatere til, selvom handlingen udspiller sig i en hundefamilie. Serien fokuserer på læring, sjov og familiære værdier, samtidig med at den fremhæver vigtigheden af leg, fantasi og samtaler. Sproget i bøgerne er levende og let at læse op, og de store farverige tegninger er hyggelige og humoristiske.

Bøger der minder om Bluey

Kendt fra tv

Fans af Bluey vil måske også kunne lide bøgerne om Gurli Gris fx Gurli Gris og de gyldne gummistøvler eller Gurli gris - min mor, der handler om hvor fantastisk Gurlis mor er.

Bøgerne om hundene i Paw Patrol fx ‘Vovserne redder byfesten’ og ‘Vov-vov og afsted!’ har også søde hunde som hovedpersoner. Bluey, Paw Patrol og Gurli Gris er desuden alle serier der tager udgangspunkt i markante og populære tegnefilmsuniverser.

Charmerende hverdags familieliv

I bøgerne om Betty er der noget for både børn og voksne, og tekst og illustrationer går op i en højere enhed. I ‘Betty husker alt muligt’, har Betty glemt sine vanter i børnehaven, og far siger, at hun altid glemmer noget. Derefter kører et spil mellem far og datter om, hvem der kan huske hvad, og vi bliver mindet om, hvad det egentlig er, der er vigtigt at huske. Kig efter Alberte Windings charmerende serie.

Eddie-bøgerne er en serie fra Thomas Brunstrøm til de mindste med den populære lillebror fra Sallys far. I bogen ‘Eddie keder sig' tænker Eddie over hvad andre synes er kedeligt og giver sig så til at vaske tøj, læse en tyk bog uden billeder i, se voksen-fjernsyn, lave lektier, sove midt på dagen og meget andet. Men det er alt sammen ret sjovt at give sig til.

Børnebanden er en ny serie af billedbøger af Federico Van Lunter, hvor børnene er klædt ud, som de dyr, de er fascineret af. Bøgerne har en fin morale om, at man skal være sig selv; men at det også er ok at låne sig til lidt mod ind imellem. I bogen ‘Emma skal i børnehave’ møder vi Emma, der er vild med fugle og ved at de har stærke vinger, og da hun bliver nervøs på sin første børnehavedag, lader hun sig inspirere til større mod og selvtillid ved at klæde sig ud som en fugl.

Billedbøger med andre søde hunde

i ‘Hunde Hotellet’ af Tove Krebs Lange og Annette Carlsen finder du hotellet "Den logrende hale", der er et skønt sted at holde ferie, hvis man er hund - men desværre er der en tyv på spil!

I bogen ‘10 hunde’ af Emily Gravett kæmper ti hunde om ti pølser i denne sjove billedbog, hvor man morer sig, imens man lærer at tælle og forstå mængder.

I ‘Der findes hunde’ af Rasmus Juul ønsker Hassesig virkelig meget en hund, og derfor fortæller han sin mor om alle de forskellige hunde, der findes, og alt det de kan bruges til. Mon det er nok til, at han også kan få en? 

Måske er du vokset med den søde og opfindsomme hund Plet? De populære historier om Plet, hans familie og venner og om, hvordan de gør hver dag til noget helt specielt. Den lille hund har altid gang i sjove og lærerige ting, som de mindste læsere vil elske at fordybe sig i. Hunden Plet, der er kendt fra en lang række billedbøger som eks. ‘Plet tager på ferie’ af Eric Hill.

 

Materialer