Ny læsegruppe for unge

15.02.22
11. marts starter Glostrup Bibliotek en læsegruppe for unge sammen med ungeindsatsen Hjørnesten fra Glostrup Kommune.

Ungeindsatsen Hjørnesten og Glostrup Bibliotek er gået sammen for at skabe trygge og bæredygtige fællesskaber for unge i alderen 15-25 år.

Initiativet, der bærer navnet Læsegruppe for unge, søsættes med det formål at give unge i Glostrup Kommune en mulighed for gennem litteraturen at blive klogere på sig selv, hinanden og verden omkring dem. I bøgerne finder vi genkendelse, håb og nye verdener. Desuden vækker bøger og det at læse dem følelser og i læsefælleskabet kan man dele med og lytte til andre. Samtidig er læsegruppen et frirum og et fællesskab, der værner om den gode snak.

”I bøgerne finder vi genkendelse, håb og nye verdener”

Litteraturformidlerne Nana Nina Rosine Thejll Jakobsen og Kamilla Ane Petersen, der begge er uddannede læseguider står for læsningerne med de unge, mens Velina Larsen, der er uddannet psykolog og projektleder på Hjørnesten, er med ved læsninger. På den måde kombineres social faglighed og litterært kendskab for at give de bedste rammer for unge ift. at læse sammen med andre.

Læsefællesskabet er et gratis tilbud for alle unge. Det kræver ikke forberedelse at deltage. Man møder bare op som man er. 

Til alle møder er der en en litteraturformidler fra Glostrup Bibliotek samt konsulent fra Hjørnesten, Glostrup Kommune, Velina Larsen, til stede.