Ungdomsbøger alle kunne have godt af at læse

20.04.22
Vi stiller skarpt på 3 nye ungdomsromaner som både appellerer til unge og voksne

Vores YA (Young Adult) hylde er spækket med gode bøger som handler om teenageliv og det spæde voksenliv og som passer rigtig godt til aldersgruppen 13-20 år. Men vi mener visse YA bøger også egner sig til de voksne, for hvem kan ikke huske hvordan det var at være ung, usikker og fuld af livsmod? Og måske kan de voksne også lære lidt om moderne ungdomsliv, og dét er heller ikke helt skidt. 

Fælles for de tre bøger, som vi har udvalgt, er at de alle er skrevet i øjenhøjde med sin målgruppe og på hver sin helt forskellige måde skildrer det barske, sjove, sprudlende og svære ungdomsliv. 

Pixie lever stadig af Sofie Riis Endahl

... er en hæsblæsende og rørende roman om livet efter gymnasiet. Emma har stadig sin gymnasie-persona Pixie med sig og forsøger at finde sig selv og samtidig navigere i en vennegruppe i opløsning.

Au Pair af Kim Fupz Aakeson og Sanne Munk Jensen

... er endnu et stærkt bud på en sabbatårsroman som alle burde læse. Den handler om klasseforskelle i vores eget lille land, da den nydelige student Irene fra Ribe flytter til Hellerup for at arbejde som au pair hos en velhaverfamilie. Det er virkelig en bog som sætter tankerne i gang hos sin læser.

Tænk ikke på mig af Vilma Sandnes Johansson

... er en utrolig kraftfuld bog om ventesorg (når man venter på at nogen skal dø) og teenageliv. Vilma på 13 år har en mor med en uhelbredelig kræftdiagnose, hvilket sætter det spirende voksenliv og ungdommens naivitet en smule på pause eller lægger en mørk skygge hen over en tid i livet som kun burde være fyldt med ungdomsforelskelse og hverdagstrommerum. Det er en vigtig bog som gør ondt ligeså meget som det gør godt at læse.