Månedens bog - januar: Hvor der er fugle

02.01.20
Hver måned i 2020 har vi udvalgt en roman som trænger til at få lidt ekstra opmærksomhed. Månedens bog er ikke højaktuel, til gengæld der den stadig ligeså relevant som da den udkom.

Maren Uthaugs Hvor der er fugle fra 2017 er en mørk, komisk og medrivende slægtsroman om en fyrpasser fra det vindblæste Norge. Historien fortælles i tre spor, som hver giver nogle vidt forskellige perspektiver på nogenlunde samme historie.
Bogen vandt DR Romanprisen i 2018 – og med god grund. Romanen fænger læseren med sin suveræne komposition og underliggende tragikomik. Det er et hæsblæsende familiedrama om både blodskam og ulykkelig kærlighed. Så kan det vist ikke gå helt galt, eller også så kan det - og du vil ikke fortryde at du læser denne fortælling.
 

Bogen er valgt til månedens bog her i januar, fordi man her i vinterkulden godt kan trænge til at blive rusket lidt i af noget solid dansk litteratur. God læselyst!
 

Er man vild med denne roman, har Uthaug for nyligt udgivet en ny roman En lykkelig slutning som handler en bedemandsfamilie som går 7 generationer tilbage i tiden. Den er helt klart et must-read på min bogliste for 2020.
 

Andre bøger som minder om Hvor der er fugle

Nina Wähä: Testamente

Klas Östergren: Hilde

Carl Frode Tiller: Begyndelser

Lisa Wingate: Inden vi blev jeres

Materialer