Viden om alle for alle

15.08.23
I denne uge er der Copenhagen Pride. Her får du en liste over de sjoveste, bedste og mest rørende LGBTQ+-bøger.

Copenhagen Pride, som er årligt tilbagevendende LGBTQ+- og menneskerettighedsfestival, er i fuld gang. 
Ugen byder på en lang række arrangementer, koncerter, talks og mindeværdige happenings. 
Festival afsluttes med den berømte Pride Parade om lørdagen. 


Du kan finde det fulde program for Copenhagen Pride her: https://www.copenhagenpride.dk/copenhagen-pride-week-2023/copenhagen-pride-program-2023/ 

Copenhagen Pride er en fejring af alle de måder, man kan elske og blive elsket på. Med andre ord er det en fejring af kærligheden og det at blive accepteret, som den man er - uanset ens seksualitet og udseende. 
I en verden, der på mange måder er indrettet efter heteroseksuelle, kan man blive mødt af fordomme og dømmende blikke, hvis man ikke passer ind i de kasser, vi har konstrueret. 
Denne kassetænkning er Copenhagen Pride med til at nedbryde. 
Men det er vigtigt, at vi alle årets dage lægger vores fordomme på hylden og møder mennesker, uafhængigt af hudfarve, seksuelle præfenrencer og kropslige udtryk, i øjenhøjde og med en nysgerrighed frem for antipati. 
Og en af de vigtigste måder, hvorpå vi kan nedbryde vores fordomme og tilgå verden med en nysgerrighed, er ved at læse bøger om de mennsker, der ikke umiddelbart ligner os selv, men så alligevel ligner os. 
For vi er alle mennesker og vi har alle mærket sorg, glæde, frustration, vrede og en snert af lykke.  

I anledning af Copenhagen Pride har vi derfor fundet en masse sørglige, rørende, poetiske, håbefulde og dejlige LBGTQ+-bøger frem til dig, som kan lånes på biblioteket. 

God Pride!