Online fællesskaber - vigtigere nu end nogensinde før

03.04.20
Virtuelle læsegrupper, telefonvenner og meget mere.

I disse selvisolationstider er behovet for online fællesskaber større end nogensinde. Vi har kigget på udvalget for dig, og udvalgt 3 initiativer hvor du kan få stillet lidt af din sult efter andre mennesker.
Husk at vi ikke er alene - vi er sammen hver for sig.

SnakSammen
SnakSammen er foreningen Boblberg og Røde Kors’ initiativ, der giver dig mulighed for at få digitalt ’besøg’ af en samtaleven.  Det handler om samtaler mellem mennesker – en frivillig samtaleven og dig. Og i kan tale om stort og småt – hverdagen, dagens nyheder, din familie eller hvad der nu lige falder jer ind. Samtalevennerne er helt almindelige mennesker, og er derfor hverken eksperter eller rådgivere.
Du kan læse mere om SnakSammen på deres hjemmeside. Her kan du også booke en tid med en samtaleven – det eneste det kræver er en moderne telefon med kamera og internetforbindelse

Sammen Hver For Sig – virtuelle læsegrupper med Læseforeningen
Læseforeningen har taget initiativ til at lave guidet fælleslæsning online i karantæneperioden. Guidet fælleslæsning går i alt sin enkelthed ud på at skabe fælleskab og samtale igennem læsning af et stykke skønlitteratur. Normalt når vi gerne må bevæge os i fysiske fællesskaber faciliterer Læseforeningen læsegrupper som styres af en læseguide. Men nu hvor vi skal holde afstand og undgå at mødes – er fælleslæsningen rykket væk fra det fysiske rum og ind i det online.
Det er gratis og alle kan være med, såfremt de har en computer og internetforbindelse. Du kan læse mere om initiativet og tilmelde dig her.

Ældretelefonen
Mange ældre oplever at føle sig ekstra ensomme og isolerede i disse corona-tider. Ældretelefonen er Ældre Sagens initiativ, hvor du kan få eller blive telefonven, og give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med. Da familie og venner ikke kan komme på besøg som de plejer, og ens aktiviteter måske er blevet aflyst, kan der godt gå lang tid imellem at der er nogen at tale med. Derfor er det oplagt at få kontakt til en telefonven igennem Ældretelefonen. Det er frivillige som ringer op, og formålet er at få en hyggelig snak om løst og fast og hvad der nu lige falder jer ind.
Har du en ældre i din familie som ikke selv har mulighed for at tilmelde sig, kan du sagtens gøre det for dem.
Læs mere og tilmeld dig her.

 

Billede: https://boblberg.dk/Snaksammen