Hvad skal bibliotekschefen læse til sommer?

02.07.21
Vi har spurgt chefen for det hele hvad hun skal læse i sin sommerferie.

Bibliotekschef Tania Schwartz går snart på velfortjent sommerferie efter et hektisk første år som ansat på Glostrup Bibliotek.

Det sidste år har Tania brugt store dele af sin tid i online-møder - det er både blevet til projektledelse af vores store udviklingsprojekt "Viden og oplevelser live med bibliotekerne", styring af endnu en nedlukning, og desuden også en omindretning af biblioteket samt meget meget mere - hun er nemlig en ret travl dame. Da vi spørger hende om hun kan komme på et par bøger som hun ville anbefale folk at læse i sommerferien, var hun ikke i tvivl. Det viste sig dog, at de bøger hun gerne ville anbefale, allerede var blevet anbefalet af den gode Imran Rashid i vores forrige artikel om sommerlæsning
"Når jeg holder sommerferie om nogle uger, så er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt vi skal ud af rejse eller ej. Det jeg ikke er i tvivl om, er hvad jeg skal læse! " siger Tania med et smil på læben. Herunder kan I læse hvad Tania tager med sig i kufferten udover at genlæse Gopler og Det handler ikke om dig

Minimalistisk sommer

TANIAS ANBEFALING 1: Jeg har gemt Helle Helles nye bog ”BOB” til sommerferien, hvor jeg rigtig kan nyde den.

"BOB" udkom i starten af året og fik en (som altid med Helle Helles romaner) rigtig god medfart. Bogen er en form for selvstændig efterfølger til den udsøgte roman "de" fra 2018. I "BOB" følger vi hovedpersonen fra "de"'s kæreste Bob som lige er flyttet til Vanløse. Her render han rundt på må og få og forsøger at finde hoved og hale i tilværelsen. Det er et fint og til tider rørende portræt af en rastløs og sorgfuld sjæl som ikke siger så meget. Bogen er skrevet i Helle Helles karakteristiske minimalistiske stil

Uddrag fra "BOB": 

"Kunne man sidde en rejse lang og sige blide sætninger som: Se der. Vi skulle iagttage Farøbroen stige som ål, køre i jordslået bus mod Raadvad. Med dobbelte øjne, tæt op ad hinanden. Men ønsket om at kende så godt faldt ned i en frysepose, hver sin madpakke på søndagsudflugt".

Faster-dagdrømmeri

TANIAS ANBEFALING 2: Jeg vil gerne læse Dy Plambecks ”Texas’ rose” om familiens elskelige og flamboyant faster Lillian. Bogen er lige kommet i en flot ny udgivelse.

"Texas' rose" udkom oprindeligt i 2008 og siden har vi nydt godt af flere fremragende romaner fra forfatterens hånd, fx. den fantastiske og saftige Til min søster som fik Politikens Litteraturpris sidste år. "Texas' rose" handler faster Lillian som udlever sine westerndrømme på den svenske prærie. En mustread for alle som elsker skøre familier og westerns.

Sprængfarlig fantasy

TANIAS ANBEFALING 3: Jeg krydser fingre for, at jeg når at få den bog, som jeg har bestilt på eReolen Global” Libby”. Her venter jeg på ”Crooked Kingdom” del 2 af en miniserie ”Dregs” af Leigh Bardugo. Leigh Bardugo har også skrevet den fantasyserie, som er filmatiseret og på Netflix og hedder ”Shadow and Bone”. Hvis man er til fantasy med gode og gribende personskildringer, så er det værd at prøve Leigh Bardugo.

En sommer i læsningens tegn

Del din læsestund via hashtagget #barelæse på Instagram inden 8. august og deltag i konkurrencen om at få lov til at gå amok i en boghandel for 3000 kr. 

Læs mere om #barelæse-kampagnen på Litteratursiden.dk