Mindeplade for Tove Ditlevsen i Hedebygade 30A

Byvandring i Tove Ditlevsens fodspor

14.06.23
Her kan se hvad vi læste op fra på byvandring i Tove Ditlevsens tegn.

14. juni var en strålende dag at være på litterær byvandring rundt på Vesterbro i København. Byen summer af sommerglæde lige nu og ligeledes var humøret helt i top, da en gruppe Glostrupborgere begav sig ud på litterær byvandring sammen med litteraturformidlerne Kamilla Ane og Nana. 

Første stop: Hedebygade 30A

Første stop var den rigtige Barndommens gade, og udover at se mindepladen for Tove Ditlevsen og gå lidt på opdagelse i hendes gamle baggård, hørte vi også digtet "Barndommens gade" fra digtsamlingen "Lille verden" (1942). 

Andet stop: Dannebrogsgade

Langs Istedgade hvor Tove legede som barn og ned af Dannebrogsgade gik vi for at få en fornemmelse af de kontraster som møder os når vi i dag går rundt på Ditlevsens Vesterbro. på Litauns Plads gjorde vi stop, og hørte et uddrag fra den pragtfulde autobiografiske roman "Barndommens gade" (1943).

Romanen kan fås i mange udgaver:

Tredje stop: Skydebanehaven

Med tanke på Toves undertrykte og hemmelighedsfulde forfatterdrømme, skulle vi naturligvis også besøge uddrag fra hendes erindringsværk Gift (1971). Her hørte vi et uddrag fra første kapitel, hvor Tove beskriver sit ægteskab med sin første mand Viggo F. Møller, som var præget af kærlighedsløs kulde og en mulighed for at Tove kunne få en fod inden for det litterære miljø. 

Sidste stop: Tove Ditlevsens plads

Vi sluttede turen af på Tove Ditlevsens plads ved at høre digtet Blinkende lygter fra digtsamlingen "Blinkende lygter" (1947). Digtet kan læses i både "Samlede digte" og bogen "Der bog en ung pige i mig, som ikke vil dø".