Selvbetjent bibliotek

Åbent mandag-torsdag 7-22, fredag 7-19 og lørdag 7-17

Dit selvbetjente bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor der ikke er personale til stede, og hvor brugerne selv lukker sig ind på biblioteket. Glostrup Bibliotek har også åbningstider mandag til lørdag i 46 timer om ugen, hvor der er personale til stede.


Sådan bruger du det selvbetjente bibliotek

Du skal:
• være oprettet som låner, du kan oprette dig med dit NemId
• Have en pinkode på 4 tal, som du selv vælger
• Medbringe dit sundhedskort/lånerkort


Hvordan kommer jeg ind? 

Du scanner dit sundhedskort (lånerkort) i kortlæseren, som er placeret til venstre for indgangen. Herefter taster du din pinkode. Du kan nu gå ind ad skydedørene. Det registreres, hvem der lukker sig ind, og der videoovervåges i dit selvbetjente bibliotek. Hvis du har glemt dit kort, kan du taste dine oplysninger ind på tastaturet.


Du må ikke lukke andre ind.

Videoptagelserne opfylder reglerne om lovbekendtgørelse nr. 1190 om tv-overvågning og Lov om behandling af personoplysninger.


Hvordan kommer jeg ud?

De inderste skydedøre åbner automatisk når du går hen mod dem. For at åbne den yderste skydedør, skal du trykke på den hvide kontakt ”Dør tryk” på væggen til højre for indgangen. 

Bemærk: Er du gået ud af de inderste døre og vil ind på biblioteket igen, skal du gå helt udenfor til kortlæseren og begynde forfra med at logge dig ind.


Sådan klarer du dig selv

Som låner i den selvbetjente åbningstid, klarer du dig selv. Det betyder, at du selv låner, afleverer og henter bestilt materiale.


Lån

Når du låner på selvbetjeningsautomaterne, skal materialet blive liggende på pladen til der står ”udlånt” ud for det enkelte materiale. Hvis materialet ikke er lånt rigtigt ud, vil gaten ved udgangen hyle.


Afhentning af bestilt materiale

Når du får besked om at et materiale er klar til afhentning, har du samtidig fået oplyst et reservationsnummer. Materialer, der er klar til afhentning, står i nummerorden på reolen mærket ”afhentning af reserverede materialer”. Når du har fundet dit materiale, skal du huske at låne det ud på automaten.


Aflevering

Når du afleverer dine lån på selvbetjeningsautomaten, er det vigtigt, at du følger instruktionerne på skærmen. Står der ud for materialet, ”læg i vogn”, skal du putte materialet igennem hullet på den sorte kasse ved siden af automaterne. Står der ”afleveret” skal materialerne placeres på hylderne til venstre for skydedørene, mærket ”afleveret materiale”. Står der ”mangler dele”, tjek at alle dele er i materialet, hvis det er spil/film, kan det hjælpe at åbne materialet inden du placerer det på pladen.


Aflevering i postkassen

Du kan aflevere materialer i postkassen hele døgnet rundt. Du skal dog være opmærksom på, at disse materialer først registreres afleveret, den næste personalebetjente dag.


Lukketid

Du skal forlade biblioteket inden lukketid kl. 22.00. Du vil blive advaret over højttalersystemet 15 minutter før biblioteket lukker og alarmen sluttes til.
OBS: Vinduerne er låst og må ikke åbnes i den selvbetjente åbningstid, da dette vil aktivere alarmen.


Begrænset adgang ved arrangementer

Biblioteket forbeholder sig ret til at begrænse adgangen til biblioteket i den selvbetjente åbningstid, når der afholdes arrangementer.


Biblioteket er dit og mit

Husk at biblioteket er fælles ejendom. Pas derfor godt på dit lokale bibliotek. Hærværk anmeldes til politiet.