Sådan sikrer vi dine data

Glostrup Biblioteks GDPR

Sådan bruger og sikrer vi dine data på Glostrup Bibliotek


Registrering af dine data på Glostrup Bibliotek

For at du kan blive bruger på Glostrup Bibliotek, registrerer vi dit cpr.nr., navn og adresse. Evt. også mobiltelefonnummer og e-mail.  Det skal noteres, hvis du har navne- og adressebeskyttelse. Sundhedskort skal forevises.

Vil du bruge alle vores selvbetjente tilbud, registrerer vi også en pinkode, som du selv indtaster. De 4 tal vises som * i systemet.

Vi registrerer dine oplysninger i det landsdækkende bibliotekssystem Cicero, som ejes af Kombit og Systematic. I systemet er der adgang til det landsdækkende cpr.-register, så adresser holdes opdateret. Glostrup Bibliotek og Systematic har indgået databehandleraftale og dine data opbevares på servere i Europa. Dine data er kun tilgængelige på Glostrup Bibliotek. Kun personale har adgang til dine data og vi kan altid se, hvem der har brugt systemet og hvornår.

For børn under 18 år skal der udfyldes en blanket med forældreunderskrift.

Ønsker du at blive tilmeldt Bogen Kommer (få materialer bragt ud) skal du underskrive en blanket, da tilbudet kun gælder borgere i Glostrup Kommune, som på grund af handicap, gangbesvær eller langvarig sygdom ikke selv kan komme på biblioteket


Hvad bruges dine data til?

Registreringen bruges kun til det formål at tilbyde dig adgang til alle bibliotekets tilbud, fysisk og digitalt. Dine data videregives derfor også kun til dette formål og kun til leverandører, som vi har indgået databehandleraftale med. F.eks.:
 

 • brug af selvbetjeningsautomater
 • adgangskontrolsystem når personalet ikke er til stede
 • brug af bibliotekernes hjemmeside www.glostrupbib.dk
 • diverse tilbud om e-medier på vores hjemmeside, f.eks. eReolen, Filmstriben, Biblo, Faktalink, Infomedia m.fl.
 • bestilling af materialer fra alle landets biblioteker via bibliotek.dk
 • adresse, e-mail, mobiltelefonnummer og din digitale postkasse benytter vi, når vi skal give dig besked om f.eks. bestilte materialer, der er til afhentning, påmindelser om at du snart skal aflevere, hjemkaldelser og regninger
   

I enkelte tilfælde beder vi det konsulentfirma, som vi har databehandleraftale med, om at foretage en brugerundersøgelse. I disse tilfælde udtrækkes et tilfældigt antal e-mailadresser, der vil blive forespurgt om at deltage i undersøgelsen. Brugerundersøgelser laves kun med henblik på at give dig et bedre tilbud og service.


Billetsystem

Når du køber arrangementsbilletter gennem bibliotekets billetsystem noterer vi navn, mobilnr. og evt. email for at kunne kontakte dig i tilfælde af aflysninger.


Nyhedsmails fra biblioteksklubberne

Tilmelder du dig nyhedsmail fra bibliotekets 2 klubber bruger vi din e-mail adresse til dette formål.


Hvilke data gemmer vi og hvor længe?

Når du afleverer materialer, du har lånt, gemmer vi oplysningerne i 30 dage. Så kan vi se, hvem der har afleveret evt. skadede materialer. Samtidig med at oplysningerne renses for personlige oplysninger, sendes oplysningerne til statistik, der f.eks. bruges til generel statistik i Danmarks Statistikbank og den service at få tilbudt ”lignende” materialer på hjemmesiden.

For borgere tilmeldt Bogen Kommer gemmes data i 3 år, da personalet på den måde kan sikre, at man ikke får de samme materialer gentagne gange.

Bruger du biblioteket, når personalet ikke er der, gemmer vi oplysninger om, hvornår du har logget ind sammen med diverse videoovervågningsbilleder. Glostrup Bibliotek opbevarer og behandler videoovervågning iht. persondataloven og Datatilsynets anbefalinger og Glostrup Kommunes retningslinjer for samme. Reglerne sikrer, at billederne opbevares sikkert, og at kun ganske få personaler har adgang til registreret gennemsyn. Alle data og billeder slettes generelt efter 30 dage.


Bruger du bibliotekets PC’er eller trådløst netværk?

Bruger du bibliotekets PC’er, har vi sikret dem så meget som muligt. Men hacking handler også om din adfærd. Vi kan derfor ikke garantere, at du ikke kan blive udsat for misbrug af dine data på bibliotekets PC’er.


Sikkerhed og trådløst netværk i bibliotekerne

For at give så mange brugere som muligt adgang til at bruge alle programmer og apps er den trådløse gæsteadgang på Glostrup Bibliotek ikke krypteret, og den er at betragte som et åbent usikret hotspot. Det betyder, at data kan aflyttes. Det er derfor dit eget ansvar at sikre dine data.

Herunder er områder du skal være opmærksom på:
 

 • Din e-mail kan aflyttes ligesom din POP3 kontos brugerid, og kodeord kan aflyttes, så andre kan få adgang til din e-mail konto
 • Hvis du sender data via ubeskyttede websider (”http://” adresser), kan de aflyttes, medmindre der anvendes sider med kryptering (”https://” adresser - markeret med hængelås i statuslinien)
 • Uægte Gæstenetværk kan lokke din laptop/smartphone til at forbinde dig til dem - for at aflytte dine data. Hvis du benytter VPN til din trådløse internetforbindelse, løser det disse sikkerhedsproblemer
   

Det anbefales, at du jævnligt kontrollerer din enhed for virus og at du har installeret en firewall.

Glostrup Kommune fralægger sig ethvert ansvar for eventuelle skader, der er forårsaget af det trådløse netværk.


Misbrug, udskrift af din registrering, sletning og klageadgang

Du kan altid bede om at få en udskrift, der viser, hvilke data vi har registreret på dig. Henvend dig til personalet eller skriv til biblioteket@glostrup.dk

Opdager du, at dine data bliver misbrugt af andre, skal du straks give biblioteket besked. Vi har så mulighed for at spærre din registrering i bibliotekssystemet Cicero og dermed undgå yderligere misbrug.

Du kan til enhver tid blive slettet fra bibliotekssystemet Cicero. Det kræver dog, at du ikke har nogen gæld eller udlån. Henvend dig til personalet.

Mener du ikke, vi bruger og opbevarer dine data tilfredsstillende, kan du til enhver tid henvende dig til Glostrup Kommunes databeskyttelsesrådgiver på e-mail: dpo-d@hvidovre.dk

I øvrigt hører vi gerne fra dig, hvis der er noget du ønsker at få uddybet eller oplyst eller måske bare en god idé. Skriv til biblioteket@glostrup.dk eller snak med personalet.