Læsehunde

Har dit barn svært ved at læse? Så mød læsehunden Molly

INFORMATION

Hvad er en læsehund?
En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier. En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteket med netop denne opgave.

Hvordan kan en læsehund hjælpe?
En læsehund hverken dømmer eller retter på barnet, men tilbyder roen og nærværet, der skaber tryghed og tillid hos barnet. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse, og resultatet er øget læselyst og selvtillid.

Hvad koster det?
Det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund. Læsehunden og dens ejer arbejder frivilligt, og det er gratis for alle parter at deltage.

Hvor foregår det?
Vi mødes på biblioteket, hvor læsehulen er reserveret til jer. Dit barn læser op af sin egen medbragte bog, eller vi kan finde en bog på biblioteket.

Hvornår foregår det?
En læsestund varer ca. 30 min. Den ugentlige læsestund afholdes tirsdag kl. 16.00-16.30 og 16.30-17.00.
Vi starter med at hilse, hygger lidt med hunden og snakker om, hvordan det er gået med at øve sig derhjemme. Så læser barnet højt for hunden (15 min.), og vi slutter med lidt hundeøvelser og tricks.
Læseforløbet varer 7 uger, og dit barn får et diplom, når forløbet er slut. Husk tilmelding, man kan ikke bare møde op.


MØD LÆSETEAMET

Kan en læsehund læse?
Hunden kan ikke læse, men den ligger og lytter, mens barnet læser. På den måde får barnet øvet sig i at læse højt og udtale ordene.
Molly er en stor, glad og rar ruhåret hønsehund. Den er rigtig glad for at lege med børn, finde godbidder og lære nye tricks, og den elsker at blive nusset og læst for.
Den er vant til at høre efter, hvad man beder den om, og den er rigtig god til at ligge stille og hygge, mens I læser. Faktisk kan man næsten bruge den som pude :)

Vi glæder os til at læse og hygge sammen med dig.


FORENINGEN LÆSEHUNDE

Foreningen Læsehunde er en frivillig forening, som uddanner og certificerer læsehunde til biblioteker i Danmark.
Foreningen blev stiftet i 2014 af en gruppe fagpersoner inden for områderne bibliotek, undervisning, læsevejledning og hundetræning.

Sådan tilmelder du dit barn
Skriv en mail med information om dit barns navn og alder, til:
Helene Hansen på helene.hansen@glostrup.dk.

Vil du vide mere?
Du kan læse mere om læsehundene på Foreningen Læsehundes hjemmeside www.læsehunde.dk
Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte Glostrup Bibliotek (helene.hansen@glostrup.dk).