Naturens dag – søndag d. 13. september 2020

11.09.20
Hvert år fejres Naturens Dag den anden søndag i september. I år er den 13. september derved udnævnt til Naturens Dag.

Rundt om i Danmark vrimler det den dag med arrangementer og workshops med fokus på naturen. Du kan blandt andet samle skrald ved Damhussøen, bygge en plantepresse og deltage i naturbingo ved Det hvide spejderhus i Rødovre og meget meget mere (find flere arrangementer på www.naturensdag.dk).

Historien bag

Men hvorfor fejrer vi Naturens Dag? Og hvornår opstod den? Idemagerne bag Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening. I 2004 oprettede de dagen med det formål, at få børn ud i naturen. Ser man på tallene, er børn nemlig langt mindre ude i naturen end deres forældre og bedsteforældre var. Naturens Dag skal altså ses som en mulighed for og anledning til at finde tilbage til naturen. I 2010 indgik Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet i et samarbejde om hvert år at arrangere og afholde Naturens Dag.

Naturen på biblioteket

På biblioteket kan du også gå på opdagelse i naturen. Ja, du hørte rigtigt! Vi har nemlig et hav af bøger omhandlende vores grønne ven, Naturen. Her kan du læse om, hvilke svampe du må (og ikke må!) plukke. Du kan finde de forskellige træsorter, der gror rundt om i Danmark – og i verden. Og du kan læse om fiskene i havet, insekterne i skovbunden og fuglene på himlen. Og som om det ikke var nok, kan du naturligvis tage bøgerne med ud i naturen, så du kan sanse og smage det, du har læst om.  
Så hvad venter du på? Kom ned på biblioteket – vi har endda stillet bøgerne om naturen frem, så du endnu lettere kan finde dem og tage dem med til naturens dag på søndag.

Hver dag bør være Naturens Dag

Her på Glostrup Bibliotek stopper vi dog ikke ved bøgerne. I en tid med klimakrise og –ændringer bør vi hver dag fokusere på naturen omkring os. I oktober og november måned inviterer vi derfor naturen indenfor i form af de populære livestreamings fra Aarhus Universitet. Her fortæller dygtige forskere om naturens mysterier. Du får f.eks. afsløret, hvad der gemmer sig under Indlandsisen, hvordan satellitter kommer op (og forbliver i rummet) samt hvilke processer, der foregår på de dybder, hvor sollyset ikke når ned.   
Så kom på biblioteket på naturens dag – og alle andre dage!