Læsning - fordybelse og fællesskab

03.02.22
Har du også fornemmelsen af, at du foretager dig noget meningsfuldt, når du læser skønlitteratur? Her kan du blive klogere på, hvorfor læsning af litteratur både kan udvide vores selvindsigt og styrke evnen til at sætte os i andres sted.

Mange af os beriger dagligdagen med læsning af skønlitteratur, og antallet af læsere er igen stigende. Måske er du også en af dem, der bruger læsningen som wellness for sjælen, hvor fordybelsen og bevægelsen ind i andre virkeligheder giver en fornemmelse af at gøre noget godt for dig selv.

Her får du forklaringen på, at det faktisk er udviklende for os at læse litteratur. En af litteraturens helt store forcer er nemlig, at den stærkere end nogen anden kunstform kan skildre mennesket indefra”. Sådan udtrykker Lars Theil Münster sig om den kraft, vi læsere kan finde i bøgerne, og som får os til at udvide vores horisont som mennesker. Theil Münster er forfatter til Det læsende menneske – hvad sker der med os når vi læser litteratur.

Læs Lars Theis Münsters artikel:

Litteraturen taler til os som en ven uden bagtanker

Del din læseoplevelse i en læsekreds

Måske er du også en af den der kan lide at dele din læsning med andre. Glæden ved at dele litteraturen i en læsekreds er et område bibliotekerne har stort fokus på. Litteraturkonsulent ved Odense Bibliotekerne, Michael Linde Larsen, giver sit bud på, hvordan det at dele sin læseoplevelse kan forstærke litteraturen. Han giver også et bud på den gode læsekredsbog.

Glæden ved at dele sine læseoplevelser

Glostrup Bibliotek tilbyder flere læsekredse som du kan blive en del af og du har mulighed for også at starte din egen. Vi hjælper dig og din læsekreds med alt fra valg og bestilling af bøgerne til lån af vores lokaler og i kan også få en kop kaffe mens i mødes og taler om bøgerne. Skriv til voudl@glostrupbib.dk hvis du vil i dialog med os om at komme med i en læsekreds. 

Dele af artiklen er oprindeligt skrevet af Britta Riis Langdahl, Litteratursiden.