Årets bedste bøger 2019

16.12.19
Glostrup Biblioteks personale læser en masse - vi har samlet vores bedste læseoplevelser fra 2019 til jer

Gro: Caroline Albertine Minor: Velsignelser

Trods novellernes korte form kommer vi dybt ind under huden på de skæbner, vi møder. Bagsiden lover barske fortællinger om sorg og selvmord – og det er, hvad man får – men der er også medrivende historier om stærke relationer, ensomme moderskaber og vigtige venskaber at komme efter på siderne. Dybt rørende og absolut anbefalelsesværdigt.

Nana: Kristian Bang Foss: Frank vender hjem

En spektakulær og humoristisk fortælling om klassesamfund og forskellige livssyn i dagens Danmark. Læseren er underholdt fra start til slut med både gribende og sjove beskrivelser.

Heidi: Peter Lund Madsen: Frihedens pris

En kort bog om menneskehjernen, hvori Peter Lund Madsen fortæller om hjernens udvikling på en måde hvor alle kan være med.

Andreas: Per Pallesen: Eventyret venter om det næste hjørne

Når man har været hele vejen rundt i dansk teater- og filmliv igennem 50 år, så har man nok oplevet en ting eller to. Og det har Per Pallesen i den grad!

Vivian: David Lagercrantz: Hende der må dø

En hæsblæsende og interessant afslutning på Millennium-bøgerne. Bogen er super god at lytte til som lydbog når man går og roder med et eller andet derhjemme.

Kamilla: Mette Holm: Det du siger er du selv

Fantastisk og lærerig bog, hvis man trænger til et power-boost i sin personlighed. Bogen giver et godt indblik i, hvordan man får mere ro og balance i sit liv ved at arbejde med sig selv og sine omgivelser.

Birgitte: Jes Buster Madsen: Projekt Luftballon

En fantastisk tragikomisk fortælling, som formår at bruge humor på en virkelig fin måde, når det handler om at håndtere sorg og det at miste. Så hjælper det at iværksætte “Projekt Luftballon” og andre kreative opfindelser.

Susan: Daniela Tully: Hotellet ved Skyggesøen

Fantastisk fortælling som strækker sig over 100 år, og har rod i forfatterens egen familie. Jeg kan godt lide at læse romantiske og spændene bøger, som foregår i fortid og nutid, og som bliver bundet sammen til sidst.

Jesper: Andrea Camilleri: Montalbano-krimiserien

Den store italienske krimiforfatter Andrea Camilleri døde i juli 2019—93 år gammel. Hans krimiserie om kommisær Montalbano vil jeg anbefale til krimilæseren der værdsætter godt plot—tilsat en god portion italiensk charme. 

Nana: Gail Honeyman: Eleanor Oliphant har det helt fint

En opmuntrende og anderledes fortælling om det ensomme menneskes vej til at finde sin plads i livet på trods af tung bagage.

Heidi: Thomas Rydahl og A. J. Kazinski: Mordet på en havfrue

En anderledes krimi som er svær at lægge fra sig, og som på fineste vis får flere af H.C Andersens eventyr flettet ind i handlingen.

Birgitte: Greer Hendricks og Sarah Pekkanen: En anonym pige

En spændende page turner, hvor en kvinde vikles ind i et net af løgne, hvor hun sætter etik og morale på prøve. Jeg blev fanget af den, da historien veksler mellem beskrivende observationer og intense situationer, der giver et godt flow i handlingen.

Birgitte: Dorrit Willumsen: Løg trækker tårer

En spøjs roman om livet, ensomhed, og frihed. Den 74-årige Wendy har fået nok af e-boks og det hele, og vælger at flytte ind i et skab i en tom lejlighed. Bogen rørte mig meget med det beskrivende billedsprog, absurditeter og skønne finurligheder.

Susan: Nikola Scott: Min mors hemmeligheder

En spændende og rørende bog, som både foregår i fortiden og nutiden, og omhandler kærlighed og hemmeligheder. Kan man lide at læse Lucinda Riley og Kate Morton, vil man også elske denne forfatter. En klar anbefaling herfra.

 

God læselyst og godt nytår!

Materialer