Vores natur

14.04.20
I 2020 skal danskerne smage, opleve og gå på opdagelse i den vilde natur. I samarbejde med DR og Danmarks natur- og friluftsorganisationer viser landets biblioteker dig nye veje til det vilde og oversete i vores natur.

Hvor tager man hen, når byerne lukker og landet går i karantæne? Et oplagt svar kunne være: Naturen.
Gennem 2020 kan du hente meget mere af netop dén på dit lokale bibliotek. Her vil kampagnen 'Vores Natur' flytte både opfattelser og fødder ud i den natur, mange af os, tror vi kender.

Fem centrale naturtyper (skov, hav, sø og vandløb, det åbne land og naturen i byen) bliver omdrejningspunktet for myriader af oplevelse med det sjældne og oversete.

På DR's sendeflader får bibliotekernes tilbud følgeskab af overdådige natursatsninger, mens landets natur- og friluftsorganisationerne træder til med konkurrencer - og fra slutningen af maj en kavalkade af friluftsaktiviteter, som derefter vil kunne findes på voresnatur.dk.

Glostrup Bibliotek vil i løbet af den næste måneds tid komme med anbefalinger her på siden til litteratur, podcasts og film hvor du kan dykke ned i naturoplevelser og måske få inspiration til at opsøge naturen selv. 

Vores Natur og Bibliotekerne i Danmark inviterer dig til at være med i fotokonkurrencen 'Vis os vores natur'. Vinderbillederne bliver til udendørs fotoudstillinger flere steder i landet til efteråret. Dit billede skal være taget i 2020.

Sådan deltager du

  • Find din indre fotograf frem og spring ud i vores natur, hvor der gemmer sig unikke oplevelser og motiver. Vi anbefaler, at du tager billedet i vandret position.
  • Tag billeder og udvælg de bedste til konkurrencen. Du kan indsende billeder løbende frem til 13. september 2020.
  • Upload billedet på voresnatur.dk. Vælg det DR-distrikt, hvor du bor. Også selvom du har taget billedet i et andet distrikt, end du bor i.

Er du i tvivl om, hvilket DR-distrikt du hører til, så kan du se det her, ved at indtaste din kommune.