Voksenbøger fulde af sommer

01.07.20
Sommerferie og gode bøger går hånd i hånd. Derfor kommer Glostrup Bibliotek hver uge i juli med deres bedste anbefalinger til sommerlæsning for både børn og voksne.

I denne uge: Det er ikke altid, sommeren leverer så mange begivenhedsrige solskinsdage, som man havde ønsket sig, men så er det jo godt, at man kan regne med bøgerne! Der findes nemlig masser af bøger, som er fulde med sol, oplevelser og lange sommerdage. Vi anbefaler nogle af dem for voksne her:

“Call me by your name” af André Aciman. Rosinante
Oversat fra engelsk af Niels Lyngsø
Kom med til den italienske riviera hvor den unge Elio tilbringer sommeren sammen med sine forældre. I denne romantiske sommerfortælling følger vi Elio og familiens sommergæst, den lidt ældre studerende Oliver og deres spirende kærlighed. Vær forberedt på at blive hovedkulds forelsket sammen med Elio, i Italiens mad, landskab og i Olivers intellekt og charme.

“At leve” af Yu Hua. Forlaget Klim
Oversat fra kinesisk af Anne Wedell-Wedellsborg
En unavngiven fortæller tænker tilbage på en sommer, hvor han går rundt blandt kinesiske landsbyer og indsamlede folkeviser. Her møder han bonden Fungis, der fortæller sin tragiske og samtidig livsbekræftende historie om at blive født ind i rigdom – og ende i fattigdom. Fungis fortælling foregår under den kinesiske kulturrevolution og bliver derved en vekslen mellem historiske hændelser og tidsløse, almenmenneskelige refleksioner.

“Sommerbogen” af Tove Jansson. Gyldendal
Oversat fra svensk af Agnete Dorph Stjernfelt
En lille familie bestående af en far, en datter (Sophia) og en farmor, beboer om sommeren en ø i den finske Skærgård. Det antydes at moren er gået bort, og det tab har placeret faren i en art depression, hvilket også ses ved hans fravær gennem historien. I modsætning hertil mødes Sophia og farmoren i barnlig nysgerrighed og leg på øen. Sammen står de uden for voksenlivets alvor og møder glædeligt ø-livets underfundigheder. 

”Sommeren ’45” af Per Stig Møller. Kristeligt Dagblads forlag
Dyk ned i befrielsessommeren 1945, hvor Danmark igen var blevet et frit land efter 5 år under den tyske statsmagt. En medrivende og interessant bog, som afdækker tiden efter krigen, måned for måned, fra befrielsen i maj til folketingsvalget i oktober som blev skelsættende for velfærdsstatens opbyggelse. Det er en god sommerbog til den læser, som godt kan lide at blive underholdt og samtidig lære noget om danmarkshistorien.

"Rud" af Kamilla Hega Holst. Rosinante
I denne hverdagsthriller af en roman, møder vi kvinden Kajsa som efter en hård skilsmisse har mistet retten til sine børn. Det er sommerferie og Kajsa har alligevel fået lov til at tage børnene med på sommerferie i familiens sommerhus i Asserbo Plantage. Denne sommerhustur viser sig dog til at udvikle sig til et mareridtsagtigt scenarie, da Kajsa søn forsvinder og jagten på at finde ham igen sætter ind. Denne bog kan med fordel læses på sommerhusturen mellem pillerejer, badeture og havebadminton. 

Materialer