Opslået bog

Vil du være med i en læsekreds?

04.06.24
Elsker du bøger, og kunne du tænke dig at dele dine læseoplevelser med andre? Så er bibliotekets læsekredse måske noget for dig.

Hvad er en læsekreds?
En læsekreds er et hyggeligt og uformelt forum for alle bogelskere, som har lyst til at mødes og diskutere interessante og spændende bøger med andre. 

En læsekreds består typisk af 7-10 deltagere, som mødes én gang månedligt, enten fast eller i en begrænset periode.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i en læsekreds, ud over lysten til at læse bøger og tale med andre om dem. 

Hvilke læsekredse tilbyder biblioteket?
På Glostrup Bibliotek faciliterer vi en række faste læsekredse, og opretter løbende nye. Det er gratis at deltage i alle bibliotekets læsekredse, men der er et begrænset antal pladser.

Der er i øjeblikket ledige pladser i følgende læsekredse:

Debatkredsen - 3 ledige pladser
Debatkredsen læser faglitteratur. Både moderne og fortællende faglitteratur, men også filosofiske værker. Litteraturformidler Stinus Kirkeskov deltager to gange årligt, og derudover er læsekredsen selvkørende. Læsekredsen mødes månedligt på onsdage kl. 17.30-19.

DR Romanklubben hold 1 & 2 - 3 ledige pladser
DR Romanklubben læser hvert år seks nye romaner af danske forfattere udvalgt af DR's litteraturredaktion. Litteraturformidler Kirsten Vestergaard Mikkelsen deltager to gange pr. sæson, og derudover er læsekredsen selvkørende. Hold 1 mødes månedligt på tirsdage kl. 10-11.30 og hold 2 mødes torsdage kl. 19-20.30 med start november/december. 

Nordiske nætter - 3 ledige pladser
Læsekreds med fokus på nordisk litteratur, hvor temaer som naturen, lyset og mørket og det store drama er i fokus. Litteraturformidler Mette Bjellsäter faciliterer læsekredsen, og er til stede hver gang. Læsekredsen mådes månedligt på onsdage kl. 16-17.30.  

Powerkvinder i Glostrup - 1 ledig plads
Læsekreds med fokus på feminisme, MeToo go kvindelig i litteraturen. Litteraturformidler Mette Bjellsåater deltager to gange årligt, og derudover er læsekredsen selvkørende. Læsekredsen mødes månedligt på onsdage kl. 19-20.30. 

Hvordan tilmelder jeg mig?
Vil du vide mere, eller ønsker du at tilmelde dig en læsekreds? Så skriv til vores formidlere Kirsten, Stinus og Mette på voksenbib@glostrup.dk