Rockbiografier på Glostrup Bibliotek

14.04.16
2016 er jo et år, med en masse fine koncerter og andre musikalske begivenheder, og derfor bliver biografierne netop aktuelle, da aktørerne der f.eks. skal optræde her i landet, i mange tilfælde har en lang, interessant og broget historie bag sig.

Hvis man hører god musik, og elsker at høre god musik, kan det altså også godt være at man bliver en smule nysgerrig omkring hvem der står bag, hvordan musikken blev lavet og hvad de forskellige aktører ellers har foretaget sig.

Sådan har jeg i hvert fald altid haft det, og derfor har jeg læst rigtig mange biografier om musikere, komponister og orkestre.

Heldigvis har vi her på Glostrup Bibliotek et ret godt udvalg af lige præcis den slags. Og når du så er gået i gang med at læse om gruppen, komponisten eller musikeren, er det jo godt at vi også har en stor musiksamling, så du kan lytte til noget af alt det du læser om, både på cd og på vinyl…

Et par eksempler på aktuelle kunstnere, fra både ind- og udland vi har biografier om og af, der er aktuelle i Danmark på den eller anden måde:

Udenlandske:

David Bowie: Den fantastiske musiker, der desværre døde i januar ganske få dage efter at have udsendt det roste album ”BlackStar”, er mere omtalt og aktuel end nogensinde. 

Bruce Springsteen: Spiller hele sit ”The River” album i både København og Horsens den kommende sommer.

Paul McCartney: Gæster Herning til sommer.

Bob Dylan: Den måske nok største legende inden for rytmisk musik de sidste mange mange år.  His Bobness fylder 75 år i 2016. Hans selvbiografi "Krøniker vol. 1" kan varmt anbefales, ligesom guiden til hans plader, af Christian Braad Thomsen og Asger Schnack.

Neil Young: Lægger vejen forbi Roskilde Festival.

Ellers anbefales bøger om: Patti Smith, Jimi Hendrix, John Lennon, The Beatles, Rolling Stones, Ramones (Johnny Ramones selvbiografi er vanvittig og vanvittig morsom). Tom Waits, Ozzy Osbourne, Eric Clapton, Edith Piaf, Metallica, Eminem, Edith Piaf, Johnny Cash, Lou Reed, Elvis Presley, Kurt Cobain, Bob Dylan, Leonard Cohen, Keith Richards og Rolling Stones.

Danske:

Spids Nøgenhat: Den så omtalte gruppe, der netop er skrevet den glimrende bog ”Mere Lys” om.

TømrerClaus: Den legendariske multimusiker, kendt fra sit samarbejde med Skousen/Ingemann, Dan Turéll m.fl., har i samarbejde med Thomas Vilhelm udsendt sine memoirs og tanker om tiden i bogen ”Prisen For At Ryge Cigarer”.

Dizzy Mizz Lizzy: Jan Poulsen, der har skrevet så mange fine bøger om blandt andet Sort Sol, Dansk Punk og Eik Skaløe, har netop udsendt bogen ”Dizzy Mizz Lizzy: En Drengedrøm”, der som vanligt er gennemarbejdet med sans for detaljen. Bogen fortæller historien om bandet, der både er album- og koncertaktuelle her i foråret og sommeren.

Kim Larsen: Den Gamle Hankat, der efter sigende skulle udsende nyt til efteråret, turnerer i hele landet denne sommer. Vi har op til flere biografier om vel nok en af de mest populære danske musikere gennem tiden. Anbefales kan især Peder Bundgaards ”Larsen”.

I øvrigt anbefales bøger om og/eller af: Natasja, MC. Einar, Medina, Thomas Helmig, René Dif, Anne Linnet, Michael Poulsen (Volbeat), Michael Hardinger, Allan Olsen, Love Shop, Niels Skousen, Benny Holst, Jan Toftlund, Gasolin’, Peter Belli, Sebastian, C.V. Jørgensen m.fl.

 

 

 

Materialer