Podcasts på eReolen

20.01.20
Din guide til podcasts på eReolen

Har du også lidt svært ved at følge med i alle de podcasts, der dukker op hele tiden? Hver uge er der nye podcasts indenfor et hav af genrer, og bare på iTunes er der i omegnen af 2500 danske podcasts. Og oveni det skal man så lægge alle de udenlandske… Her på eReolen har vi lige nu over 500 podcasts, så vi kan godt forstå, hvis I har lidt svært ved at følge med herinde også. Måske er du endda én af dem, der slet ikke har opdaget, at du også kan lytte til podcasts her. I så fald er der ingen grund til at fortvivle. Vi har nemlig lavet en guide til, hvordan du lytter, søger og finder inspiration til podcasts på eReolen.  

Sådan lytter du 
Kort fortalt lytter du til podcasts på præcis samme måde, som du normalt lytter til lydbøger på eReolen. Afspilningen foregår på samme måde, og den eneste forskel er nok, at podcasts er betydeligt kortere end lydbøger. Og så er formatet selvfølgelig et helt andet. De fleste podcasts her på eReolen har en længde på 30-60 min. i gennemsnit, så derfor egner de sig godt som supplement til de lange lydbøger – og til din læsning generelt. Mange af dem kan du endda kombinere med din lytning eller læsning, hvis du vil dykke længere ned i et forfatterskab eller emne. Se bare listen her.

Sådan søger du
I app’en kan du søge på specifikke podcasts, men du kan også finde en oversigt over alle tilgængelige podcasts, hvis du går ind under fanen med ”Kategorier”, som du finder ved at trykke på den lille lup i bunden. Her har vi samlet og inddelt vores store katalog af lydbøger, e-bøger og podcasts i forskellige temaer, og scroller du et godt stykke ned, finder du en blå fane, der hedder ”Podcast”. Du kan også holde øje på app’ens forside, hvor vi løbende deler artikler og karruseller med vores podcasts.

Derudover har du mulighed for at filtrere din søgning, så du kun får vist podcasts. Det kan du både gøre ved at vælge filtreringen ”Lyd (podcast)” oppe i toppen, når du har foretaget en søgning, eller ved at gå ind under ”Filtrér” i venstre hjørne og derefter vælge ”Podcast” som materialetype. 

Sådan finder du inspiration 
Hvis du gerne vil have et knapt så bredt overblik over vores podcastkatalog, så har vi tildelt en hel side på vores hjemmeside til podcasts. Den finder du her. På den finder du både artikler om podcasts, anbefalinger, temakarruseller med forskellige podcasts og introduktioner til nye serier. Læs f.eks. om vores nye true crime-podcast, Genåbnede kriminalsager med Frederik Strandlige her. Podcastsiden er altså helt ideel, når du skal finde inspiration til nye podcasts.

Lyt lige så tosset du vil
En væsentlig fordel ved vores podcasts er desuden, at ALLE podcasts er ”blå titler” – dvs. ekstra titler der ikke tæller med i din udlånskvote. Derfor kan du lytte lige så tosset, du vil – og roligt gå i gang med en serie – hvad enten du er til lange, dybdegående serier som Harry Pottcast, til hurtige, faktuelle indspark som Brainstorm eller til forfatterinterviews og bogsnak som i Tid til bøger.

Tip: brug huskelisten
Som flere af jer i forvejen ved, så kan man ”gemme” titler ved at trykke på det lille hjerte i bunden af forsiden. Det samme kan du gøre med vores podcasts. Personligt har jeg ofte en lang liste inde i hovedet med podcasts, jeg gerne vil lytte til, og her er det altså rigtig rart lige at kunne gemme dem, man gerne vil høre senere på sin huskeliste, så man ikke behøver at grave langt tilbage i hukommelsen næste gang, man skal finde en ny podcast.

God lyttelyst!

Teksten er skrevet af eReolen: https://ereolen.dk/tema/din-guide-til-podcasts-paa-ereolen