Most wanted

22.10.20
Her er en liste over bibliotekets mest reserverede titler lige nu, og hvad du skal læse mens du venter i kø.

Hvad har en lægeroman, en norsk thriller, og en bog om forfatterens søns sygdomsforløb til fælles? De er alle på Glostrup Biblioteks MOST WANTED liste lige nu. I er vilde med krimier, spænding og feel good romaner og vi forstår det godt! Dog er ventetiden en anelse lang på de titler som i allerhelst vil læse lige nu, og derfor kommer vi her med bud på hvilke bøger i skal læse mens i venter. 

MOST WANTED #10: Næste! En lægeroman af Nina Lykke

 

På tiendepladsen finder vi den sjove og satiriske roman Næste! om lægen Elin som befinder sig i en midtlivskrise. 
Mens du venter på at Næste! skal blive din næste læseoplevelse, kan du passende læse romanen Der er stjerneskud om dagen af Bodil Bredsdorff, som handler om Michelle, der har forladt sin utro mand og nu bor i sin brors sommerhus hvorfra hun vil kickstarte sin tilværelse. Det er en underholdende og letlæst roman om at befinde sig på et sted i livet hvor man ikke troede at man skulle starte "forfra" igen. Det er midtvejskrise, skilsmisse og humor i ét. 

 

MOST WANTED #9: Drengen fra skoven af Harlan Coben

 

På niendepladsen ligger thrillerens mester Harlan Coben. Selvom køen er lang så tror jeg ikke I kommer til at vente ret længe på denne pageturner med mystik og forsvundne børn - læseren sluger simpelthen bogen side for side. Nå, men mens I alligevel venter, vil vi anbefale at i læser Inger Gammelgaard Madsens Nattelinjen. En anden hæsblæsende thriller-krimi hvor børn forsvinder på mystisk vis. 

MOST WANTED #8: I Guds rige af Anne-Grethe Bjarup Riis

 

På ottendepladsen finder vi Anne-Grethe Bjarup Riis' hjerteskærende roman om hendes søns kræftforløb da han var blot 8 år. Mens du venter på at sætte tænderne i denne stærke roman, kan du læse Sara Roepstorffs fine roman Min far er en tiger. Her får vi fortællingen om Sara på 27 hvis far får en kræftdiagnose. Det er en fortælling om sorg og håb og om et meget stærkt familiebånd.

MOST WANTED #7: Løbeklubben i Saudi af Lotte Garbers

På syvendepladsen har vi Løbeklubben i Saudi af Lotte Garbers. Det er en feel good roman som foregår i det kontrastfyldte Saudiarabien hvor en dansk kvinde flytter til starter en løbeklub sammen med en række aktive, moderne arabiske kvinder. Har du mod på en anden roman om det kontrastfyldte Mellemøsten kan du tage fat i tyrkiske Elif Shafaks roman Evas tre døtre. Det er ikke en feel good roman, til gengæld er det en tankevækkende bog om feminisme og identitet i splittelsen mellem to kulturer. 

MOST WANTED #6: Som natten kender stjernerne af Elsebeth Egholm

På sjettepladsen ligger Krimidronningen Elsebeth Egholms nye roman Som natten kender stjernerne - der ikke er en krimi, men en spændende kærlighedsroman om pianisten Malou som kommer på sporet af en familiehemmelighed efter sin mors død. Er du til kærlighed og familiehemmeligheder, vil vi anbefale dig at læse Roy Jacobsens trilogi De usynlige, Hvidt Hav og Rigels øjne. Det er drama, kærlighed og familiehemmeligheder til den helt store guldmedalje. 

MOST WANTED # 5: Kongeriget af Jo Nesbø

På femtepladsen har vi jo Nordens thrillerkonge Jo Nesbø med hans seneste eksplosive roman Kongeriget. Hvis du synes det lyder spændende at læse om psykiske traumer og bånd mellem mennesker, kan du med fordel læse Colson Whiteheads roman Drengene fra Nickel. Det er i sandhed en uafrystelig roman om racisme og de psyiske traumer som racisme trækker efter sig. 

MOST WANTED #4: Spejlmanden af Lars Kepler

På fjerdepladsen ligger Spejlmanden af Lars Kepler. Det er ottende bog i serien om Joona Linna, og Kepler er endnu engang i topform! Hvis du ikke kan få nok af bøger fyldt med ondskab kan du kaste dig over Kim Leines Dansk Standard. Her følger vi et søskendepar som kommer ud for de mest groteske og modbydelige hændelser, at det halve kunne være nok. Men nu er det jo Kim Leine, så der er ikke sparet på deltaljerne. Det er en oplagt bog at læse lige inden man så skal læse Keplers urovækkende krimi. 

MOST WANTED #3: De stumme piger af Steffen Jacobsen

På tredjepladsen ligger De stumme piger af danske Steffen Jacobsen. Det er ikke nogen lette emner som Glostrups borgere går efter når de læser. I er simpeltehn vilde med bål og brænd og krimier i lange baner. Vi har heldigvis købt ekstra ind af alt det i gerne vil have, og mens I venter på Jacobsens nye voldtægtskrimi, kan I eksempelvis kaste jer over Monika Fagerholms Hvem slog bambi ihjel? om tre unge mennesker som forsøger at finde fodfæstet i livet på trods af nogle voldsomme hændelser. 

MOST WANTED #2: Vinger af sølv af Camilla Läckberg

På andenpladsen over jeres MOST WANTED titler ligger den svenske krimidronning Camill Läckberg med Vinger af sølv som er anden del i hendes Faye-serie. Det kommer måske ikke bag på nogen at der er lang kø på en krimi af Läckberg, og denne gang er selvfølgelig ingen undtagelse. Bogen fortsætter hvor den slap om Faye, der nu lever i skjul fra sin eksmand Jack. En anden roman med farlige eksmænd og hemmeligheder danske Vita Andersens Sig det ikke til nogen. Her får du en velskrevet og velkomponeret roman om to kvinder hvis liv begge er præget af vold og dysfunktionelle forhold. 

MOST WANTED #1: Isola af Katrine Engberg

På førstepladsen finder vi naturligvis Katrine Engberg og Isola. Det er vist ikke nogen overraskelse at den ligger #1, for det gør den vist på alle landets biblioteker. I er simpelthen vilde med Katrine Engberg. Mens I venter i spænding kan i kaste jer over en af de andre fremragende krimidronninger som vi har i Danmark; Blædel, Hancock, Grue, Hammer eller Gerlow. Glostrup Bibliotek har dem alle!