Læsefeber

16.07.20
Ny podcast på eReolen om bøgernes omskiftelige og vidunderlige verden

Journalist og forfatter Puk Qvortrup har sat sig for at undersøger vores mange måder at læse og opleve litteratur på. I denne podcast tager hun lytteren med bredt rundt i læselandskabet og besøger læsefællesskaber, forfattere som har fået deres bøger omsat til teater, folk der arbejder med litteraturen helbredende potentiale og meget mere.

Puk Qvortrup er selv en ivrig læser, og man mærker tydeligt hendes engagement og passion for litteraturen. Dog mener hun selv, at hun er en konservativ læser, fordi hun stadig foretrækker den fysiske bog. Kan man rykke ved den konservative forestilling om at en læseoplevelse kun er igennem læsning af den fysiske bog?

Jeg synes faktisk at denne podcast er med til at vise at ja – man kan godt rykke ved den konservative forestilling om en ”rigtig” læseoplevelse. Der kan eksempelvis opstå ren magi, når en gruppe mennesker mødes omkring ”guidet fælleslæsning” hvor en gruppe sammen med en læseguide læser en novelle og et digt uden forberedelse hjemmefra. Her har mange mennesker som normalt ikke kan finde tid til læsning muligheden for at få en litterær oplevelse samt en fællesskabsaktivitet uden at det kræver andet end at være til stede i det nu som findes rundt om bordet.

Litteratur kan opleves på mange måder; i teateret, i læsegruppen, i ørerne og mange flere end det. Læsefeber gjorde mig nysgerrig på de mange nye måder at få litterære oplevelser på, så nu er anbefalingen til at lytte til Læsefeber hermed givet videre.

 

I seks afsnit kommer man vidt omkring i læselandskabet:

  • Når vi læser sammen
  • Når vi oplever verden gennem bøgerne
  • Bogen på scenen
  • Bøger på recept
  • Hvorfor er vi så vilde med lydbøger?
  • Bøger i en krisetid

Podcasten er produceret af Videnslyd for eReolen og lytning af podcasten tæller ikke med i den normale lånekvote på eReolen. Det er også muligt at lytte til podcasten i den podcastapp du foretrækker.

God lytning!

Materialer