Hvad skal bibliotekets læseheste læse til sommer?

13.07.22
Se her hvilke bøger bibliotekets personale skal mæske sig i i sommerferien.

Helle (Biblioteksfaglig leder) anbefaler:

Jeg vil gerne anbefale vinderen af DR Romanprisen 2022 "Vølvens vej" af Anne-Marie Vedsø Olesen. Det er nok ikke en bog jeg selv ville have valgt, baseret på titel, emne og bogens udseende. Men der var noget ved den der fristede alligevel, da vi talte om den i frokoststuen blandt personalet. Og man bliver ikke skuffet! Det er den nordiske udgave af Game of Thrones med alt hvad det indebærer af: intriger, drab, mystik, magi, stort persongalleri og en spændende og hæsblæsende fortælling. En stor læse/lytteoplevelse! 

Derudover synes jeg man skal læse ”Teorien om alt”, hvis man trænger til en øjenåbnende læseoplevelse i sin ferie. Det er en lærerig og tankevækkende bog som tegner et portræt af professor i fysik Holger Bech Nielsen, der brugte det meste af sin karriere på at forsøge at forklare hvordan universet hænger sammen og menneskets plads i det. 

Kirsten (Litteraturformidler, voksen) anbefaler: 

"Vandets stille hvisken" af Tine Eiby
Sommer for mig er at være på stranden. Mens jeg ligger i solen og bliver tør efter en tur i havet, skal jeg læse denne bog om vand, der udkom i foråret. Den handler om, hvordan vi mennesker er havvæsner, der er gået på land. Hvis vi giver os tid til at lytte til vandet, så kan vi måske bedre forstå os selv og naturen, der har skabt os. 

"Verdenshjertet" af Viggo Bjerring
En dystopisk, sci-fi-agtig fremtidsroman, der handler om korrekturlæseren Mads, der med småjobs via hjemmesiden Easyjobs hutler sig igennem tilværelsen, indtil verden omkring ham en dag begynder at smuldre. Temaerne kredser om teknologi og kapitalisme, men også om ensomhed og kærlighed. Jeg kan godt lide sci-fi og fremtidsromaner, fordi jeg synes de siger noget spændende om den samtid de er skrevet i.

Louise (Litteraturformidler, børn) anbefaler:

I min sommerferie skal jeg skal læse "Natblomst" og "Sølvblomst" af Cecilie Eken højt for mine børn, i de lyse sommeraftner i sommerhuset. Mine piger er 10 og 14 år og jeg er sikker på at de begge får noget ud af at høre bøgerne, som er stemningsfulde, mystiske, magiske og som handler om venskab, forandring og vores forhold til naturen. Jeg har snydt og har selv læst bøgerne på forhånd – og jeg er meget spændt på, om pigerne finder bøgerne lige så spændende og rørende, som jeg selv synes de er.  

Stine (Centerchef for Center for Kultur, Idræt, Fritid) anbefaler:

Jeg har været et smut forbi bibliotekets samling af engelske bøger, da jeg generelt foretrækker at læse bøger på engelsk, særligt hvis det er originalsproget. Jeg læser egentlig rimelig bredt, men holder meget af nogle bestemte forfattere, som Elizabeth George, James Burke og andre gode krimiforfattere. Denne sommer har jeg fået det jeg holder af med, nemlig "A private cathedral" af Burke, samt to nye forfattere som jeg ikke kendte: "Educated" af Tara Westover og "No one is talking about this" af Patricia Lockwood. Jeg ser frem til at blive klogere på nogle nye forfatterskaber, samt nyde noget velkendt. 

Nana (Litteraturformidler, voksen) anbefaler:

Jeg vil bruge min sommerferie til blandt andet at få lystlæst nogle bøger som ikke valgt pga. aktualitet eller fordi jeg skal bruge dem til noget arbejdsmæssigt. Derfor kaster jeg mig over nonneromanen "Matrix" af Lauren Groff som jeg har fået anbefalet af min oversætter ven, Signe Lyng, som har oversat den. Det skulle være en vild og overraskende bog om 1100-tallet, Marie de France og hylde kvindefællesskaber. Derudover kan jeg godt lide når bøger matcher den type ferie jeg er på, så fordi jeg skal på togrejse til Østrig, har jeg valgt "Læseren i morgentoget" af Jean-Paul Didierlaurent som vist blandt andet handler om glæden ved litteratur. Sidst men ikke mindst holder jeg også meget af lydbøger og denne sommer er det min plan at lytte til "Himmelstormere" af Maggie Shipstead, som vist skulle være en læse/lytteoplevelse af de helt store. Jeg ved ikke så meget om den endnu, andet end at to kvinders skæbner bliver flettet sammen på tværs af årtier. Jeg er blevet lovet en historisk roman med meget på hjerte, så lad os håbe at den holder hvad den lover. 

Tags