Baseret på virkelige hændelser

14.02.20
Biblioteket anbefaler podcasts som handler om True Crime.

True Crime bølgen har ramt os på TV hvor vi æder alle tv-dokumentarer om rigtige kriminalsager rådt. Men vidste du at True Crime bølgen faktisk startede med en podcast-serie fra USA?

Serien Serial tog verden med storm, da en journalist i 2014 besluttede sig for at dykke ned i en kriminalsag der så ud til at have dømt en uskyldig person. Det er gribende undersøgende journalistik om mordet på den 18-årige Hae Min Lee, hvis ekskæreste Adnan Syed blev dømt for mordet. Men har han gjort det? Med en blanding af telefoninterviews med Syed fra fængslet og så en række undersøgelser i sagens materiale er denne podcast alle sine roser værd. 

Efter Serial har true crime bølgen virkelig fået fat, og det strømmer frem med podcasts. Vi har udvalgt nogle af de bedste dansksprogede podcasts. Nogle af dem får hårene til at rejse sig, andre får dig til at sidde på kanten af stolen af spænding. Fælles for dem alle er, at de er spændende og de giver alle indblik i verdener som man ikke vidste findes i virkeligheden. 


På stribe—din seriemorder podcast
eReolens podcast, hvor værterne Christoffer Greenfort og Andreas Illum dykker ned i seriemordernes mørke sind og uhyggelige skyggeverden.

Genåbnede kriminalsager med Frederik Strand
Leder af Politimuseet Frederik Strand gennemgår tre kendte mordsager fra Danmark. Podcasten kan høres på eReolen. 

I en danskers blodspor
DR radioserie i 5 afsnit. Tækkemanden og våbenhandleren Peter Frederiksen inviterer journalisten Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar til sit hjem i Sydafrika. Han vil gerne fortælle om sit fantastiske liv.

Dobbeltmordet
DR radioserie i 8 afsnit. I 1948 blev det pæne ægtepar Jacobsen brutalt myrdet i deres herskabelige lejlighed på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Af mange mystiske spor var der blandt andet placeret en stok på hver lig, og sagen er siden blevet danmarkshistoriens største uopklaret mordgåde.

Mørkeland
Hver uge går Camilla og Kristine på opdagelse i de mørkeste afkroge af det menneskelige sind, når de på skift præsenterer hinanden for en mordhistorie fra det virkelige liv. De to veninder er ikke eksperter, men blot fascinerede af grufulde mord og tragiske skæbner, og venindernes fortællinger vil med garanti få dine nakkehår til at rejse sig. 

Ringbindsattentatet
En Third Ear x Politken podcast i 5 afsnit. En genfortælling af hændelserne dengang i 1980erne, hvor Bent Skjold Nielsen åbnede et ringbind på sit bord og blev skudt i maven.

Det perfekte offer
DR radioserie i  5 afsnit. I første sæson af P1 dokumentaren Det perfekte offer søger journalisten Emil at komme til bunds i en sag om en nattevagt, der er blevet dømt for blufærdighedskrænkelse af to patienter på et psykiatrisk hospital. Resultatet er en opsigtsvækkende podcastserie, der kommer helt tæt på de to patienters skræmmende historier om en ansat, der udnytter sin autoritet. 

Kvinden med den tunge kuffert
En Third Ear x Politiken podcast i 7 afsnit.  Kvinden med den tunge kuffert er den utrolige historie om en kvinde, der svindler sig vej igennem Danmark ved at påtage sig forskellige identiteter og dertilhørende sygdomshistorie der kan vække sympati hos hendes ofre. Podcastværten forsøger at spore hende, og er hele serien igennem lige i hælene på hende. 

Man kan aldrig vide
En Radio24Syv podcast om den berygtede svindler Mads Andersen.

Alle podcasts er gratis og ligger tilgængelig i din pocast-app på din smartphone.

Nogle podcasts er kun tilgængelige på eReolen. Se her hvordan du lytter til podcasts på eReolen. 

God lytning!

 

Kilde: ereolen.dk, lydbilledet.dk og costume.dk

Materialer