Årets bøger

08.12.21
Vores litteraturformidler Nana anbefaler årets bedste læseoplevelser

Året er ved at rinde ud, hvilket betyder et tilbageblik på årets bedste bøger. Vi har samlet et udpluk af vores litteraturformidler Nanas bedste, sjoveste og mest rørende læseoplevelser i fire anderledes kategorier som forhåbentligt kan inspirere jer til at læse nogle bøger I ikke ellers ville have læst. 

De udvalgte bøger er ikke nødvendigvis men de er alle blevet læst i 2021, og vi står ved at alle nedenstående bøger er aktuelle, relevante og værd at læse i det kommende år. 

Gribende stemninger, højt tempo

Denne kategori byder på tre forskellige romanoplevelser hvor fællesnævneren er stærke karakterer, et gribende plot og højt fortælletempo. Vær beredt på nogle opslugende og gribende fortællinger, skrevet i et let tilgængeligt sprog.

Polyfoniske opbygninger, udfordrende sprog

Denne kategori rummer to meget forskellige romaner som læseren kan være sikker ved giver en stor læseoplevelse. Fælles for de to er, at de begge er polyfonisk opbygget, dvs. har mange skiftende fortællere, hvilket betyder skift i både tempo og stilart undervejs. Læseren kan være sikker på to gribende og dog udfordrende læseoplevelser som sætter sig fast og efterlader meget til eftertanke. 

Alvor i humoristisk tone

Denne kategori indeholder tre  romaner som behandler svære emner som sorg, hjemløshed og alzheimers på legende let og humorisk vis. De er til den læser som godt kan lide relaterbare og rørende emner, skrevet i let sprog med masser af humor. 

Selvrefleksion i roligt tempo

Den sidste kategori indeholder én roman, én novellesamling og én narrativ fagbog som alle kan puttes ned i kategorien over læseoplevelser som sætter selvrefleksionen i gang.