Vild med Vitello

21.07.21
Vi er mange, der holder af Vitello, hans mor og alle vennerne ude i rækkehuskvarteret ved ringvejen. Her er tilværelsen dejlig tryg, for ingen dag går, uden noget uforudset sker. Dyk lidt ned i Vitello-bøgerne her.

Vitello er en underlig dreng det siger hans mor selv i én af de mange bøger, der findes om ham - og det kan hun have ret i. Vitello, der er skabt af Kim Fupz Aakeson og tegneren Niels Bo Bojesen.

Drengen der kaldes Vitello bor i et rækkehus ved Ringvejen sammen med sin mor, der serverer spaghetti med riveost fordi hun har engang boet i Italien i to måneder.

Vitellos far er tilsyneladende en sjuft, ifølge Mor. Hun mener derfor, at man bare skal glemme ham, men for Vitello er det lidt svært at glemme en man aldrig har mødt.

Vitellos venner er tvillingerne Max og Hasse, samt møgungen William. Derudover er der Kamma, der vel er en slags hemmelig “klam” kæreste.

På biblioteket kan du låne Vitello-serien med hjem fra billedbogskryberne, som kan læses uafhængigt af hinanden.

Hver bog har en kort introduktion af Vitello, hvor man får lidt forskelligt at vide om Vitello. F.eks. at han godt kan lide “racerbiler, slik, cykler med mange gear, kager, og historier med zombier”, som så efterfulgt af en dag i hans liv.

Alt i alt en række sjove fortællinger som er god til højtlæsning fra ca. 4 år og op efter.

Se Vitello på film

Vitello har også fået sin helt egen film, som kan ses gratis på Filmstriben: https://fjernleje.filmstriben.dk/film/9000005475/vitello 

Filmen handler om Vitello, som bor med Mor i et rækkehus ved Ringvejen, hvor han får masser af spaghetti med smør og riveost. Han har sine irriterende venner Max og Hasse, samt ven med møgungen William. Vitello har ikke nogen far. Eller det har han selvfølgelig, han kender ham bare ikke. Mor er ikke til meget hjælp, hun siger Vitellos far er en sjuft. Det finder Vitello sig ikke i, så han går da bare på jagt efter en far.

Vær med!

Deltag i arrangementet Vild med Vitello på Glostrup Bibliotek torsdag d. 22. juli 2021 kl 10 - Det er gratis at deltage.

 

God fornøjelse med Vitello!

Materialer