Sommerferieaktiviteter for børn 2021

01.06.21
Så er sommerferie-programmet klar! Kom ned på biblioteket og hent en folder eller se mere på www.sommeriglostrup.dk og tilmeld jer nogle sjove aktiviteter. Der er mange gratis og et par, der koster 30 kr pr dag.

 

SJOVE WORKSHOPS FOR BØRN

Mandag den 5/7-6/7:

Kreativ helteworkshop (2 dage)

Slip din fantasi løs i det kreative hjørne og skab din egen eventyrhelt/heltinde og fly med din egen drage. Vi skal lave fantasifulde kreating, lege sjove udendørslege og hver deltager laver sin egen personlige drage eller heltinde. Til slut arrangerer vi samarbejdslege i de store olympiske lege med Stine Rosdahl-Petersen og Camilla Zeltner fra Kreaskab. Husk madpakke.

 

Onsdag den 7/7:

Familieworkshop: Alfernes magiske verden (1 dag)

Hvordan ser der ud i alfernes verden? Forfatter Gunvor Ganer Krejberg læser højt fra sine populære bøger om alfepigen Mirja og tager børn og forældre med på opdagelse i alfernes verden, mens vi bygger små alfehuse, alfe-legepladser og -værksteder ud af diverse naturmaterialer. Vi spiser medbragt frokost undervejs. For familier med børn i alderen 6-12 år. 


 

Mandag den 12/7-14/7:

Dramaworkshop (3 dage)

Deltag i nogle sjove dage med Den Kreative Dramaskole, hvor du sammen med dine medspillere kan lave teater. I løbet af dagene vil du få dramaundervisning, og vi lægger vægt på, at eleverne skal improvisere i teaterverdenen. Sammen med de andre elever skal I vise en forestilling, som vi har skabt i løbet af dagene. Alle elever får lov til at spille en karakter til vores visning om onsdagen. Medbring: Tøj du kan bevæge dig i. Husk madpakke og drikkedunk.

 

Onsdag den 28/7 - 29/7:

Skriveworkshop (2 dage)

Skriveworkshop med forfatter Marie Louise Cornelius. Så er du mellem 10-14 år og har lyst til at bruge nogle dage på et sjovt og intensivt skriveforløb? Vi skal undersøge sanser, lave improskrivning og udfordre vores fantasi. Vi skal skrive dialoger og skabe karakterer. Vi skal lære at give feedback på andres materiale. Og generelt have det sjovt! Det er ikke vigtigt, om du har skrevet før, bare du har lyst til at udforske det at skrive.  Medbring bare madpakke, snacks og lyst til at skabe dine egne historier.


 

GRATIS BØRNEAKTIVITETER

 

Hele sommerferien uge 27-31:

Ferieviking 

Kan man finde runer i Glostrup? Tja, hen over sommeren kan man i hvert fald. Glostrup Bibliotek og SSP gentager nemlig succesen fra sidste år og afholder skattejagten Ferieviking, hvor det handler om at finde skjulte runer på byens skoleafdelinger, som tilsammen danner et hemmeligt kodeord. Find kodeordet og deltag i konkurrencen om en oplevelse for hele familien. På biblioteket kan du få udleveret de kuponer du skal bruge. 

 

Sommerbogen 

Igen i år afholder biblioteker landet over sommerkonkurrencen Sommerbogen for alle mellem 6 og 15 år. Ligesom sidste år skal du læse og anmelde bøger og løse 10 udfordringer for at få vinde en lækker bogpræmie og deltage i lodtrækningen om en af de tre hovedpræmier. Kom med til vores kickoff den 19. juni eller deltag i én af vores bingoer i løbet af sommerferien, hvor vi læser og løser udfordringer i fællesskab. Læs evt. mere om sommerbogen på sommerbogen.dk. 

 

Skattejagt i børnebiblioteket

Villads fra Valby, Vitello, Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og mange flere. Børnebiblioteket er fyldt med dejlige, men uregerlige unger og væsener! Faktisk er de så uregerlige, at de nogle gange stikker af fra bøgerne og gemmer sig rundt omkring. Måske kan du hjælpe med at finde dem? Hele sommerferien har du mulighed for at gå på skattejagt og lede efter kendte figurer fra børnelitteraturens verden. Få udleveret det nødvendige ark på biblioteket og se, om du kan finde det hemmelige kodeord.



 

UGE 27 

Torsdag den 8/7: 

Ind i bogen med: Pippi 

Vi elsker Pippis skrupskøre ideer, og derfor bruger vi denne dag i sommerferien på at hylde en af børnelitteraturens største ballademagere. Hele familien er velkommen til at give sig i kast med Pippis Tingerfinderspillet, farvelægge en Pippi-tegning og være med, når vi læser en af de fremragende Pippi-historier højt i fortællehulen klokken 11. Fra 3 år. 


UGE 28

Torsdag den 15/7: 

Ind i bogen med: Nomerne

Kom med ind i det populære univers fra Jan Kjærs børnebøger om nomerne fra Nomerbyen. Farvelæg dine yndlings-nomer, prøv et nomer-spil, få inspiration til at lave dine egne rumlesvampe, og hør en god nomer-historie, når vi læser højt i fortællehulen klokken 11. Fra 3 år. 

 

Lørdag den 17/7: 

Lørdagsfilm for de mindste: Dyr 

Vi viser fire små film om forskellige dyr for de 2-4årige og deres voksne: Rita og krokodille - pindsvinet, Rita og krokodille - zoologisk have, Lillefinger - myrens fly, Pipungerne - mus på stribe, Næsehornsdans.

 

Uge 29:

 

Mandag den 19/7: 

Perleplader og podcast 

Kom til en hyggelig eftermiddag på biblioteket, hvor vi laver perleplader, imens vi lytter til nogle af de bedste podcasts, der findes for børn. Vi stiller perler, perleplader og strygejern til rådighed. Fra 6 år. 

 

Tirsdag den 20/7: 

Brætspil for hele familien 

Vi sætter hyggelige familiebrætspil frem, så man kan spille sjove brætspil. Du kan bla. teste dine ninja-skills med Ternet Ninja-brætspillet eller dyste mod din familie i Hint. Og du kan bare komme og gå, som det passer dig. For hele familien. 

 

Onsdag den 21/7: 

Sommerbogen-bingo 

Læs udenfor, læs en avis, læs en uhyggelig bog eller en bog med en skurk! Igen i år er der præmier på højkant, hvis du læser tre bøger i løbet af sommeren og gennemfører mindst 10 af udfordringerne fra Sommerbogens udfordringsark. Hvor mange kan du nå? Få hjælp til at finde den helt rigtige bog til at komme i mål med sommerens læsning, og tag hul på udfordringerne sammen med andre i Glostrup Biblioteks rare omgivelser. Og du kan bare komme og gå, som du har lyst til. For børn i alderen 6-15 år. 

 

Torsdag den 22/7: 

Vild med Vitello (filmvisning) 

Kom og hyg dig i godt selskab, når vi viser en masse små sjove tegnefilm med den søde møgunge Vitello. Måske bliver du inspireret til at låne en af vores mange Vitello-bøger med hjem? Fra 4 år. 

Uge 30:

Mandag den 26/7: 

Perleplader og platte historier 

Kom til en hyggelig eftermiddag på biblioteket, hvor vi laver perleplader, imens vi lytter til skøre historier for børn. Vi stiller perler, perleplader og strygejern til rådighed. Fra 6 år. 

 

Tirsdag den 27/7: 

Brætspil for hele familien 

Vi sætter hyggelige familiebrætspil frem, så man kan spille sjove brætspil. Du kan bla. teste dine ninja-skills med Ternet Ninja brætspillet eller dyste mod din familie i Hint. Og du kan bare komme og gå, som det passer dig. For hele familien. 



 

Uge 31 

 

Mandag den 2/8:

Perleplader og podcast 

Kom til en hyggelig eftermiddag på biblioteket, hvor vi laver perleplader, imens vi lytter til nogle af de bedste podcasts, der findes for børn. Vi stiller perler, perleplader og strygejern til rådighed. Fra 6 år. 

 

Tirsdag den 3/8: 

Brætspil for hele familien 

Vi sætter hyggelige familiebrætspil frem, så man kan spille sjove brætspil. Du kan bla. teste dine ninja-skills med Ternet Ninja-brætspillet eller dyste mod din familie i Hint. Og du kan bare komme og gå, som det passer dig. For hele familien. 

 

Onsdag den 4/8: 

Sommerbogen-bingo 

Læs udenfor, læs en avis, læs en uhyggelig bog eller en bog med en skurk! Igen i år er der præmier på højkant, hvis du læser tre bøger i løbet af sommeren og gennemfører mindst 10 af udfordringerne fra Sommerbogens udfordringsark. Hvor mange kan du nå? Få hjælp til at finde den helt rigtige bog til at komme i mål med sommerens læsning, og tag hul på udfordringerne sammen med andre i Glostrup Biblioteks rare omgivelser. Og du kan bare komme og gå, som du har lyst til.  

 

Torsdag den 5/8: 

Ind i bogen med: Mumitroldene

Kom med på opdagelse i Tove Janssons vidunderlige Mumi-univers. Mal en mumitrold, prøv vores Mumi-vendespil, og hør en god Mumi-historie. Måske du får lyst til at låne en af vores mange Mumi-bøger med hjem? Fra 3 år. 

 

Læs hele sommerferieprogrammet her: https://issuu.com/glostrupbib/docs/sommerferieaktiviteter-glostrup-bibliotek-2021

 

GOD SOMMERFERIE! - Vi ses på biblioteket :-)