Læs og vind: Sommeren er her, og det er sommerbogen selvfølgelig også!

11.06.21
Igen i år kan alle børn i alderen 6-15 år tilmelde sig Sommerbogen, og som altid er der fede bogpræmier på højkant.

Hvad er sommerbogen? 

Sommerbogen er en landsdækkende læsekonkurrence for børn. Den går ud på at læse tre bøger (man bestemmer helt selv hvilke!), løse 10 udfordringer og lave tre små anmeldelser (se vedhæftede udfordringsark). 

Hvad går udfordringerne ud på? 

Der er mange udfordringer at vælge imellem! Det kan for eksempel være at læse, mens du spiser en is, læse en bog af en dansk forfatter, læse en avis eller et blad eller læse en bog med en skurk. Du må gerne kombinere udfordringerne og for eksempel læse en avis, imens du spiser en is. 

Hvad kan man vinde? 

Alle, der læser tre bøger, løser de 10 udfordringer og laver tre små anmeldelser inden den 21. august, kan vælge en lækker bogpræmie (kom ned på biblioteket og se, hvad der er at vælge imellem eller se billedet nederst). Samtidigt deltager du i lodtrækningen om hovedpræmien, som er TØM EN BOGHANDEL PÅ 5 MINUTTER. 

Hvordan tilmelder jeg mig? 

Tilmeld dig biblioteket og få udleveret det, du skal bruge. Du kan også løse udfordringerne i det interaktive udfordringsark. Du skal være oprettet som låner for at tilmelde dig sommerbogen. Det hjælper biblioteket gerne med, vi skal bare bruge et forældresamtykke. 

Hvad skal jeg læse? 

Du er altid velkommen til at komme og spørge om hjælp til at finde den rigtige bog, men lørdag den 19. juni holder Glostrup Bibliotek kickstart af sommerbogen. Her vil vi præsentere nogle af de bøger, der passer til udfordringerne som bøger, der også er en film eller serie, bøger på engelsk, bøger på mindst 300 sider, bøger udgivet i 2021 og mange flere. Der vil også være mulighed for allerede på dagen at komme i gang med udfordringerne! 

I løbet af sommeren holder vi også sommerbogen-bingo, hvor der vil være mulighed for at læse med fødderne i vand, læse aviser, lytte til lydbøger eller udenfor i selskab med andre - hvad end der skal til for, at du kommer i mål med sommerens udfordringer! Sommerbogen-bingo foregår den 21. juli og den 4. august og kræver ingen tilmelding. 

Skal du holde sommer i Glostrup? 

Hvis sommerferien skal afholdes i Glostrup i år, er der masser af billige og gratis aktiviteter på biblioteket hele skolernes sommerferie. Vi har blandt andet alfeworkshop, skriveworkshop, helteworkshop, perleplader og podcast, brætspil, film og meget mere. Tjek programmet her. 

Disse bøger kan du vælge imellem: