Så børnene også fodbold i lørdags? DR Ultra, Børneavisen og Red Barnet hjælper med at sætte samtalen i gang

15.06.21
Mange så med, da Christian Eriksen pludselig faldt om i græsset under lørdagens EM-kamp. Og selv om det under omstændighederne endte godt for den 29årige fodboldspiller, var det en voldsom oplevelse for både børn og voksne, der kan være nødvendig at snakke om. Men hvordan? Her er tre bud.

1. Børneavisen 

Normalt skal man abonnere på Børneavisen for at kunne læse den, men i denne uge har de lavet en særudgave med fokus på Christian Eriksen og det, der skete, og den kan læses kvit og frit her. Der er blandt andet gode råd til barnet om, hvad man kan gøre, hvis man tænker meget over det, og der er også mulighed for at sende fodboldstjernen en lille hilsen. 

2. Red barnet

Psykolog Ane Lemche giver her syv gode råd til, hvordan du som forælder kan tale med barnet om det, de har set og hørt. 

3. DR Ultra 

DR Ultra har lavet en særudsendelse om den ubehagelige oplevelse med en gennemgang af, hvad der skete, i børnehøjde, og så prøver de blandt andet at svare på spørgsmålet om, hvorvidt Christian Eriksen mon kommer til at spille fodbold igen. I kan se udsendelsen her. 

 

Lørdag aften blev de fleste af os også mindet om, hvor stor betydning førstehjælp kan have ift. at redde liv. Nedenfor kan I derfor også se et udvalg af bøger om førstehjælp. 

Materialer