Gode julekalenderbøger til december

23.11.20
Spøgelser, nisser eller trolde? Vi anbefaler julebøger, der byder på et kapitel til hver dag i december frem til juleaften.

Julen kommer, før end vi ved, og selv om december måned ikke plejer at mangle tv-julekalendere, man kan følge med i, så kan det også være rigtig hyggeligt at fylde december ud med en god julebog. Med disse julebøger får du ét kapitel til hver dag i december frem til juleaften.
Så er det bare at vælge. Men skynd dig, før de alle er udlånt! 

Maja Lunde og Lisa Aisato: ”Snesøsteren”                     
”Snesøsteren” er en smuk, men sørgelig fortælling om drengen Julian, som møder den ret særlige pige, Hedvig, som elsker jul og at stå på skøjter. En ny og anderledes ven er lige, hvad Julian har brug for, for hjemme hos ham er familien i sorg efter storesøsterens død i sommer, og julen bliver aldrig det samme. Men det viser sig, at Hedvig også gemmer på en sørgelig hemmelighed. 
En rørende julefortælling med smukke illustrationer, som man særligt skal læse, hvis man bedre kan lide spøgelser end nisser.

Benni Bødker: ”Olympia i underbyen”
Nisserne i ”Olympia i underbyen” er ikke de venlige typer, vi kender fra Pyrus og andre hyggelige julehistorier. De er heller ikke blege for at udsætte pigen Olympia for farer, da de hiver hende med på en vigtig mission i Københavns undergrund, hvor et mystisk folk og underjordiske væsner huserer.
En spændende og anderledes julehistorie, som man især skal læse, hvis man synes, søde nisser er kedelige, eller hvis man gerne vil lære lidt mere om København – både nu og i gamle dage.

Sidsel Bøe & Peter Madsen: ”Troldeliv - julekalenderbogen”
Måske har I læst de andre ”Troldeliv”-bøger om troldetvillingerne Paja og Pajko, men nu er det altså også blevet jul i deres verden! Her er Nisse Nik kommet i problemer, fordi menneskene ikke tror på ham længere, og derfor har han besluttet sig for at dø. Men heldigvis tror Pajka og Paja på Nisse Nik – og nu skal de hjælpe ham med at få menneskene til at tro på ham igen.
En hyggelig trolde-julehistorie, som man særligt skal læse, hvis man godt kan lide drilleri og juletraditioner. 
 

 

Se flere kalenderbøger nedenfor.

Materialer