Glostrup har Ordet: Sans og samling

05.04.23
Kom med når Glostrup Bibliotek afholder vores nye litteraturfest Glostrup har Ordet den 12.-13. maj. I år er temaet sans og samling.

Det er med stor glæde at vi i år inviterer til et sansebombardement af en fest. Festen spænder sig over to dage; fredag d. 12. og lørdag d. 13. maj.

Fredag inviteres ungdommen til en spændende og kreativ workshop i selskab med forfatter Liv Ea og billedkunstner Maria Lau Krogh og de voksne inviteres til forfatterforedrag med Pia Tafdrup, der fortæller om hendes anmelderroste sansekvintet.

Om lørdagen bliver en festdag i haven bag biblioteket, hvor vi skal sanse sammen med Hr. Skæg og senere bevæges af Albertes velkendte sange. Samme dag skal vi udfordre vores sanser ved de seks sansestationer. Her kan du sammensætte dit eget litterære menukort, skrive duftdigte, lytte til historier i mørket, bygge digte med legoklodser, tegne litterær croquis samt bevæge dig til poetiske sange. Med andre ord går litteratur og sansning på denne dag op i en højere enhed. Det vil være muligt at købe mad på stedet.   

Glostrup har Ordet er intet mindre end en samlingsfest og sanselig hyldest til borgerne, biblioteket og ikke mindst litteraturen. Med et stærkt og mangfoldigt program har vi sørget for en festival for personer i alle aldre og på tværs af generationer. Lad os i fællesskab fejre Glostrup og litteraturen. Glæd dig til to dage fyldt med sansning, fællesskab og litteratur.

Festivalprogram:

Fredag d. 12. maj

Kl. 17-22: Unge har Ordet – en workshop, hvor ord bliver til kunst med forfatter Liv Ea og billedkunstner Maria Lau Krogh.

Kl. 19-21: Forfatteraften med Pia Tafdrup om mesterværket De fem sanser

Lørdag d. 13. maj

Kl. 12.00: Glostrup har Ordet åbner. Bibliotekschef Helle Ratz byder velkommen

Kl. 12.30-12.40: Borgmester Kasper Damsgaard holder åbningstale

Kl. 13.00-13.50: Koncert med Hr. Skæg på scenen

Kl. 13.00-17.00: Boder/pavilloner med sanseaktiviteter fordelt på udearealet

Kl. 13.00-17.00: Servering fra foodtrucks

Kl. 16.00-17.00: Koncert med Alberte

Kl. 17.00: Tak for i dag v/Helle Ratz